Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 03. 13:41, szerda | Helyi
Forrás: web/zsuffa csaba

TELJES KÖRŰ ELLENŐRZÉS AMELY DICSÉRETTEL ZÁRULT

TELJES KÖRŰ ELLENŐRZÉS AMELY DICSÉRETTEL ZÁRULT

SALGÓTARJÁN - A VÁROS KARBANTARTÁSÁRÓL. Egy városban naponta vannak olyan feladatok amelyeket önkormányzati cégeknek szükséges elvégezni.

A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ezek közé tartozik. A társaság Salgótarján közhasznú tevékenységeit végzi.

Hát persze, hogy minden város amortizálódik. Nincs megállás, minden nap új kihívás és a feladatuk a folyamatos szinten tartás és fejlesztés.

Az önkormányzati tulajdonú vállalatok a nemzeti vagyon jelentős részét képezik, közpénzből gazdálkodnak, ezért fokozott átláthatóságot és elszámoltathatóságot kell biztosítaniuk.

Egyszerű salgótarjáni polgárként nem látunk rá teljes körűen a gazdálkodásukra és a szervezetükre vonatkozó információkra. Azonban a Belügyminisztérium minden évben, az egész országra kiterjedően ellenőrzéseket végez, így ez történt a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. esetében is.

A BM. a közelmúltban ennél a cégnél vizsgálta meg, hogy mennyire tartja be a törvényi előírásokat, milyen hatékonyan használja fel forrásait, illetve gazdasági tevékenysége bármilyen okból elmarasztalható-e?

A legutóbbi ellenőrzés, melyet ez alkalommal is a BM rendelt el, igen széles körű volt. Az általános adminisztráción, a munka törvénykönyvének való megfelelésen túl a pénzügyi teljesítés, az elkülönítetten vezetett könyvelés, a bevezetett leltár program, az átláthatóság egyaránt az ellenőrzés tárgyát képezték.

A teljes körű átvilágító vizsgálat lezárult.

Dr. Varga Valéria vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási-és Vízügyi Helyettes Államtitkárságának főtanácsadója ez alkalommal is mindent a legnagyobb rendben talált.

Az ellenőrzés során kiemelte, hogy a cég vezetésének munkája nem csupán példaértékű, de országos szinten is a legjobbak között tartják számon.

Érdemes tudni, hogy a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft., 2012-től vesz részt a Belügyminisztérium (BM) által minden évben kiírásra kerülő közfoglalkoztatási pályázatokon.

A jelenleg 50 fős cég a pályázatnak köszönhetően tudja növelni a feladatot ellátó létszámot, ugyanakkor a dologi kiadásokra fordítható forrást is.

Dombovári Edina, a cég jelenlegi ügyvezetője szintén 2012 óta dolgozik a területen, így az elmúlt 12 év alatt bőven volt alkalma részt venni a pályázatokon és nem egy alkalommal vált részesévé az ellenőrzéseknek is.

A Kft. idén 5 pályázattal vesz részt a közfoglalkoztatásban és eddig 2 alkalommal ellenőrizték a pályázatban megfogalmazott feladatokat, vállalásokat.



A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. és ügyvezetője, Dombovári Edina,munkája kapcsán dr. Pintér Sándor Belügyminiszter 2012, 2013, 2014-ben miniszteri elismerésben részesítette.

Gyakorlatilag minden az önkormányzat tulajdonában lévő területre figyelnek, erőforrásaik szerények, teljesítményük a jó szervezés és a közfoglalkoztatottak szorgalmas munkája nyomán mégis kiemelkedő.

A cég jelenlegi vezetése az elmúlt évek alatt bebizonyította, hogy hozzáértő kezekben, jó csapatként képes eredményeket letenni az asztalra.

Nagyra tartjuk és köszönjük az általa vezetett cég munkáját amelyet Salgótarján karbantartásáért naponta megtesznek!

Az elérhetőségeken túl adjuk a közösségi média felületeket is, amelyeken figyelemmel kisérheti a cég tevékenységét:

Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft.

Cím: 3100 Salgótarján, Kertész út 2.
Telefon: (32) 443 – 429
E-mail: titkarsag@foglalkoztatas-st.hu

Weboldal: http://foglalkoztatas-st.hu/2020/
Facebook: https://www.facebook.com/Salgotarjan.Foglalkoztatasi.Nonprofit.Kft
TikTok: www.tiktok.com/@kozfogi_salgotarjan
Youtube: https://www.youtube.com/@SFN_Salgotarjan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.