Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 08. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Télen is óvja lakását a betörőktől!

Télen is óvja lakását a betörőktől!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a téli időszakban a lakás-, pince-, melléképületek és hétvégi házakba történő betörések megelőzése érdekében még gondosabban kell eljárni.

Óvják lakásukat, ahhoz tartozó raktárhelyiségeiket és hétvégi házaikat a betörőktől. Néhány jó tanács értékeik megőrzésére:

Első és a legfontosabb, ha megnehezítik a lakóházba történő bejutását a betörőnek azzal, hogy a biztonsági kóddal ellátott lépcsőházajtót minden esetben zárják maguk után. Huzamosabb távollét esetén kérjenek meg rokont, barátot a lakás rendszeres ellenőrzésére. Lakásukból történő távozáskor győződjenek meg az ajtók és ablakok zárt állapotáról.
A lakat és a „hagyományos” zár már nem véd meg. Többféle módszer egyidejű alkalmazásával érhető el a nagyobb biztonság: több ponton záródó bejárati ajtó, retesz, biztonsági lánc, mozgásérzékelő, ajtónyitás érzékelő, lehetőséghez mérten riasztó berendezés.
A garázs és melléképületek esetében mindig győződjenek meg arról, hogy szorosan zár-e az ablak, illetve az ajtó, és azt ellátták-e jó minőségű lakattal, vagy zárral, a lakatpánt jó minőségű-e, és kívülről nem szerelhető csavarokkal látták-e el.
Nyaralók, hétvégi házak, hobbikertek, vagy ideiglenesen nem lakott lakóházaik védelme érdekében rendszeresen ellenőrizzék az épületen (pincén) található nyílászárókat, zárakat. Lakat helyett szereljenek (szereltessenek) fel megerősített biztonsági zárakat. Értékesebb tárgyaikat (televízió, rádió, drágább kerti gépek stb. ) huzamosabb távollét esetén helyezzék biztonságba. Az ablakokat lássák el védőráccsal. Lehetőségtől függően alkalmazzanak elektronikai riasztórendszereket. Ha nem tartózkodnak ott huzamosabb ideig, lehetőséghez mérten alkalmanként ellenőrizzék a területet, a kertkapuk, nyílászárók, ablakok
érintetlenségét.
Ha mégis betörnek a helyszínt ne változtassák meg – mivel értékes nyomokat semmisíthetnek meg -, azonnal értesítsék a rendőrséget!
Kérik, hogy a helyi lakóközösségek figyeljenek a szomszédok értékeire, lakásaira is, gyanús idegenekre, akik csak céltalanul járkálnak, várakoznak a lakhelyük környékén.

Címkék: betörő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.