Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 05. 08:20, csütörtök | Helyi

Távol maradt a Fidesz a Salgótarján költségvetését előkészítő munkacsoport első üléséről

Távol maradt a Fidesz a Salgótarján költségvetését előkészítő munkacsoport első üléséről

Salgótarján önkormányzata 2015. október 29-i ülésén 13 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy munkacsoportot hoz létre a 2016-os költségvetés előkészítése érdekében.

A munkacsoportba két baloldali politikus mellett a Fidesz és a Jobbik képviselőjét, valamint három hivatali dolgozót jelöltek, és megszavazták, hogy tanácskozási joggal meghívják Becsó Zsoltot, Salgótarján kormánypárti országgyűlési képviselőjét is.

November 2-án a Fidesz-KDNP ellenzéki frakciója közleményben tudatta az állampolgárokkal, hogy nem vesznek részt a munkacsoport tevékenységében. Döntésük azért meglepő, mert az október 29-i közgyűlésen az egy tartózkodó szavazatuk mellett frakciójuk minden tagja igennel voksolt a munkacsoport megalakítására és működésére.

Az önkormányzat azért kezdeményezte a munkacsoport megalakítását, hogy abban a politikai pártok delegáltjai és a hivatal szakemberei együttesen tekintsék át az előző 10 év önkormányzati gazdálkodását, és tegyenek javaslatokat a költségvetés stabilizálására. Ez pártérdekeken felülemelkedő, városi ügy, ezért váratlan a Fidesz-KDNP frakció távolmaradása. Salgótarján érdekei, a közösen tervezett jövő fontosabbak a hangulatkeltésnél, ezáltal az elmúlt években generált, valós problémák elkendőzésénél.

A munkacsoport 2015. november 4-én a Fidesz-KDNP delegáltjának távollétében megtartotta első ülését és a közgyűlés határozatának megfelelően elvégzi feladatát. A munkacsoport 2015. november 13-i hatállyal megteszi javaslatait a közgyűlésnek a 2016-os év költségvetésének stabilizálására.

A munkacsoport tagjai bíznak abban, hogy a Fidesz-KDNP delegáltjai a város és a nekik bizalmat szavazó választópolgárok érdekeit előtérbe helyezve, jelenlegi álláspontjukon felülemelkedve bekapcsolódnak a munkacsoport tevékenységébe. Valamint bíznak abban, hogy Becsó Zsolt országgyűlési képviselő Úr is részt vesz a munkacsoport tevékenységében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,