Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 21. 01:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BALASKA MÁRK

Tavaszi záporok jöhetnek!

Tavaszi záporok jöhetnek!

Hajnalban keleten és délnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek.

Kedden hajnalban keleten és délnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben többórás napsütésre készülhetünk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Keleten, északkeleten elszórtan zápor, helyenként zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél a középső tájakon és a Dunántúlon többfelé megélénkülhet. Hajnalban 0, +8, délután 15-20 fokot mérhetünk.

Szerdán is főként fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de számottevő csapadék nem várható. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a déli szél. A reggel többnyire fagymentes lesz, napközben pedig 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön fátyolfelhős-napos időre van kilátás, csapadékra nem kell számítani. Az élénk, néhol erős déli-délnyugati szélben 17 és 23 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Pénteken változóan-erősen felhős lesz az ég. Szeles időre készülhetünk, a délnyugati szél élénk, a Dunántúlon nagy területen erős lesz. Késő délutánig számottevő csapadék nem várható, este északnyugaton viszont már eső, zápor kialakulhat. A maximumok 18 és 23 fok között alakulhatnak. Éjjel nyugat felől esővel, záporokkal és feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezhet, szombatra pár fokkal így visszaeshet a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden nem várható fronthatás, de az átlagosnál melegebb tavaszi időben migrén, alvászavarok jelentkezhetnek, egyeseknél fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Északkeleten a változékonyabb, záporokkal tarkított időben ingadozó lehet a hő- és komfortérzet.

Azokon a tájakon, ahol nagy lesz a napi hőingás, vérnyomás-ingadozás, enyhe rosszullét is előfordulhat.

A napos időszakok viszont jó hatással lesznek a közérzetre, hangulatra.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden keleten, északkeleten elszórtan jöhetnek záporok, néhol zivatarok, melyek környezetében vizesek, csúszósak lesznek az utak, az intenzívebb gócokban pedig hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Hajnalban, reggel főként keleten és délnyugaton pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk ( Hajnali osonás) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...