Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Március 14. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BERENDI TIBOR

Tavaszi idő széllel, délután záporokkal!

Tavaszi idő széllel, délután záporokkal!

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén.

Kedden napközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen, majd délután az északi tájakon is többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Hosszabb napos időszakokra az Alföldön számíthatunk. A déli-délnyugati szelet élénk, erős, kezdetben nyugaton és északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. Reggel 0 és 11, kora délután 16 és 22 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, délután a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Délután nyugaton és északnyugaton már csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Csütörtökön napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható, de reggel a keleti határhoz közeli tájakon még kisebb havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat. Többfelé élénk, keleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Hideg lesz a reggel, délutánra pedig 7 és 12 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken valamivel több, szombaton kevesebb felhő lehet az égen. Említésre méltó csapadék egyik nap sem valószínű. A délkeleti szél elsősorban északnyugaton támadhat fel mindkét nap. Reggelente többfelé fagyhat. Pénteken 8-14, szombaton 11-16 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Havazás szerdáig nem várható

Kedden tovább fokozódik a nappali felmelegedés, így havazás sehol sem várható. Szerdán viszont egy hidegfront hatására helyenként átmenetileg havas eső, havazás válthatja fel az esőt.

Orvosmeteorológia

Kedden a nap nagy részében az érzékenyek körében melegfronti tünetek továbbra is jeletkezhetnek.

Migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési- és gyulladásos jellegű panaszok, dekoncentráltság, fáradékonyság, bágyadtság egyaránt előfordulhat.

Reggel a hidegebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

A szeles időben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet, illetve csökkenhet a hő- és komfortérzet.

A felhősebb tájakon élők hangulata, közérzete romolhat.

Estétől a nyugati tájakon egyre inkább hidegfronti jellegű panaszok kerülhetnek előtérbe.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden napközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen, majd délután az északi tájakon is többfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol akár az ég is megdörrenhet, így többfelé kell számítani vizes, csúszós utakra.

Az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Berendi Tibor (Az idei első fogás) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.