Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 06. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: VISKÁRDI PÉTER

Tavaszi délután, elszórt záporokkal!

Tavaszi délután, elszórt záporokkal!

Főként nyugaton, északnyugaton és északon zavarhatják gyakrabban felhők a napsütést.

Szombaton Ezeken a tájakon elszórtan zápor, északnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 4 és 12, délután 20 és 26 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhat átmeneti jelleggel zápor, zivatar. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében lehet erős, olykor viharos. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. A maximumok 19 és 27 fok között alakulhatnak, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Hétfőn sok felhő lesz az égen az ország nagy része felett, elsősorban a Dunántúlon és a déli tájakon, valamint néhol északkeleten alakulhatnak ki időnként záporok, zivatarok. Az északkeleti szél többfelé élénk, néhol erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat.

Kedden és szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé előfordulhatnak élénk, erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is. Délutánonként 15 és 22 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton az északi és az északnyugati tájakon kettősfronti hatás érvényesül, így az itt élők körében fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Máshol a kora nyárias melegben a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak enyhébb tüneteket, körükben migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, tompaság jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a gyulladásos panaszok is.

Kellemes lesz hő- és komfortérzetünk, de a záporokkal, zivatarokkal érintett tájakon átmenetileg romolhat a közérzetünk.

Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

11 és 16 óra között az UV-sugárzás már eléri az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék közepes
Gombák alacsony
Magas pollenterhelés

Erősödött a pollenterhelés, egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt a hétvégén magas pollenterhelés várható.

Az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas tartományban alakulhat, a tölgyé pedig országszerte közepes szintet érhet el.

A kőris, a nyír, a juhar, a platán, a fenyőfélék és a dió pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A pázsitfűfélék pollenjei már sokfelé tüneteket okozó közepes szinten lehetnek jelen a levegőben.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat, de helyenként a magas szintet is elérheti.

Fotó: Viskárdi Péter ( Nyárias meleg.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)

2024. Április 18. 16:30, csütörtök | Helyi

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból egy epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer két gyártási tételét-

Adagolásjelölési hiba miatt kivonják a forgalomból az epilepszia kezelésére szolgáló egyik gyógyszer két gyártási tételét