Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 18. 13:30, péntek | Helyi

Tavaszi átállás ingyenes műszaki átvizsgálással

Tavaszi átállás ingyenes műszaki átvizsgálással

Országos szinten összehangolt ellenőrzés keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának közúti ellenőrei személygépkocsi ellenőrzéseket tartanak megyénk útjain március 24-én és 25-én. Az akció alapvető célja a gépjárművezetők figyelmének felhívása az útviszonyok, ezáltal a közlekedési feltételek az időjárás alakulásából eredő megváltozására, valamint a járművek műszaki állapotának tematikus – elsősorban a gumiabroncsokra, az ablakmosó folyadékra, valamint a világító- és jelzőberendezésekre fókuszáló – közúti ellenőrzése. Az ellenőrzés második napján ingyenes átvizsgálással is állnak a közlekedők rendelkezésére.

Az ellenőrök vizsgálják a használt gumiabroncsok nyári időszaknak való megfelelőségét és azok műszaki állapotát (kopottság, repedezettség, elöregedettség, bordázatmélység), továbbá méret- és típusazonosságát. Nézik az ablaktörlő lapátok elhasználódottságát, valamint működőképességét, a folyadék meglétét. Figyelik a világító- és jelzőberendezések beállítását, és előbbiek fényerejének alkalmasságát, tájékoztatva a gépjárművezetőket, hogy általánosságban mire ügyeljenek a járműüzemeltetésnél.

A „Tavaszi átállás” akció keretén belül, március 25-én, pénteken a Kormányhivatal hatósági műszaki vizsgálóállomásán nyílt napot tartanak, lehetőséget biztosítva ezzel a járművek ingyenes műszaki állapotfelmérésére. E program keretében felhívják a figyelmet az esetleges karbantartási és felülvizsgálati műveletekre, amelyek hozzásegítik a gépjárművezetőket a balesetek elkerüléséhez, valamint támogatják a melegebb időben történő, biztonságos közlekedést. Az átvizsgálás során is fokozottan figyelnek a gumiabroncsok állapotára, a világító- és fényjelző berendezésekre és az ablaktörlő rendszerekre.

A nyílt napra előzetes bejelentkezés alapján fogadják az ügyfeleket 25-én 8 és 12 óra között. Előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a 32/440-484 telefonszámon lehet megtenni.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.