Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 22. 12:23, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Tartós munkanélküliből felkészült munkavállalók

Tartós munkanélküliből felkészült munkavállalók

A TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0114 – program keretében elsősorban olyan állástalanoknak kínáltak lehetőséget, akik legalább öt éve nem tudnak elhelyezkedni.

Mintegy ötven fő szerzett OKJ-s szakképesítő bizonyítványt számítógépes adatrögzítő, gyermek- és ifjúsági felügyelő, valamint óvodai dajka szakmákban a J. L. SEAGULL Szakképző Iskola „Tanulás - Esély Nógrádban!” - programja keretében. A közel egy éven át végzett projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg és a Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó, illetve Szécsény kistérségekben élő álláskeresők önálló életvitelét, munkaerő-piacra történő beilleszkedést segítette.

A TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0114 – program keretében elsősorban olyan állástalanoknak kínáltak lehetőséget, akik legalább öt éve nem tudnak elhelyezkedni, akik közül többen 50 év felettiek - egyáltalán, akiknek helyzetükből adódóan nagy nehézséget jelent a munkaerő-piacra való bejutás vagy a visszatérés. Több mint 230-an jelentkeztek erre a programra, közülük válogatták ki azokat, akikben elég elszántságot éreztek ahhoz, hogy változtassanak majd a helyzetükön. Van, aki gyermekkori álmát valósíthatja meg a pályamódosítás révén, mások megszerezhették első képesítésüket, vagy éppen olyan szakmától válhattak meg, melyben nem találták meg számításukat, helyüket.

Körmendy Éva, a képzést végző intézmény igazgatója a projektzárón kifejtette: A pályázatukon elnyert 57.963.660 forintból nem csupán a szakmai képzést biztosították, hanem a munkaerő-piacra való belépést előkészítő, arra motiváló tréningeket is végeztek. Az 54 résztvevő közt sokan semmiféle munkatapasztalattal nem rendelkeztek. Felkutatásukat, toborzásukat és persze a problémafeltárást, valamint az állapotfelmérésüket és a diagnózisok készítését, egyénre szabott fejlesztési terveik elkészítését esetmenedzserek segítették. A mentorálás itt folyamatos segítségnyújtást jelentett, a kompetencia-fejlesztő tréningeket, az életvezetési-, a csapatmunka-, valamint a kulcskompetencia-fejlesztő tréningeket mentálhigiénés foglalkozásokkal, továbbá tanulástechnikai gyakorlatokkal, önmenedzselést fejlesztő és konfliktuskezelési tréningekkel egészítették ki. A számítógépes adatrögzítő, az óvodai dajka, valamint a gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés során nagy hangsúlyt fektettek a munkamotivációra és az informatikai analfabetizmus felszámolására is.
A program során szakmai együttműködési hálózat segítette az egyéni fejlesztési tervekben megfogalmazott célkitűzések elérését, a programmegvalósító, J. L. SEAGULL Szakképző Iskola pedig stratégiai együttműködő partnerként támaszkodhatott a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjára és annak kirendeltségeire.
Mint megtudtuk, a képző intézmény a program zárása után sem szakítja meg a kapcsolatot a résztvevőkkel, fél éven át ugyanis nyomon követik útjukat a munkaerő-piacon. A frissen végzettek az újonnan szerzett képzettségük és a magabiztosságot erősítő képességeik birtokában egyelőre bizakodóak. Úgy érzik, most már sokkal felkészültebb potenciális munkavállalók, mint egy évvel ezelőtt voltak, már csak munkahelyek kellenének.

Címkék: SEAGULL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.