Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Október 24. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: femcafe

Taroltak a magyar természetfotósok Londonban - Nézd meg díjnyertes képeiket

Taroltak a magyar természetfotósok Londonban - Nézd meg díjnyertes képeiket

Három magyar fotós is kapott díjat az idén 49. alkalommal megrendezett rangos eseményen, melyet a londoni Természettudományi Múzeum és a BBC Worldwide hirdetett meg.

Az idei Wildlife Photographer of the Year pályázat nagydíjának felnőtt nyertese Greg du Toit lett Az elefántok esszenciája című fotójával. A dél-afrikai fotós afrikai elefántokat fényképez, amióta csak fényképezőgépet fogott a kezébe.

„Évek óta próbálok olyan képet készíteni, amely megragadja ezeknek az állatoknak a különleges energiáját és tudatos lényét, amit mindig érzek, amikor találkozom velük” – mondta.

Az ifjúsági kategória fődíját Udayan Rao Pawar indiai fotós kapta a Kicsit zsúfolt az anya feje című képéért. Egyik éjszaka Udayan a gaviálok fészkelő telepe mellett táborozott a Chambal-folyó partján. A két csoport mindegyikében több mint 100 nemrég kikelt gaviál nyüzsgött. Napkelte előtt a fotós lekúszott a partra, és elrejtőzött egy szikla mögött a kicsinyek közelében.

„Hallottam, amint kis, nyöszörgő hangokat hallattak” – mondta Udayan. „Nemsokára egy nagy nőstény bukkant fel a vízből a part közelében. Néhány fiatal gaviál odaúszott, és felkapaszkodott a fejére. Talán így nagyobb biztonságban érezték magukat.” mondta.

A felnőtt kategóriában három magyar természetfotóst is díjaztak, íme csodálatos képeik. Kinek melyik a kedvence?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.