Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Április 02. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Tarjáni Tavasz: művészeti fesztivál két hónapon át Salgótarjánban

Tarjáni Tavasz: művészeti fesztivál két hónapon át Salgótarjánban

Két hónapon át tart a Tarjáni Tavasz művészeti fesztivál Salgótarjánban: május végéig több mint harminc programot láthat a közönség a megyeszékhelyen.

Az eseménysorozat része a Nemzetközi Dixieland Fesztivál.
A Tarjáni Tavasz múlt hét pénteken kezdődött Illényi Katica hegedűművész fellépésével. Ezt a hangversenyt a későbbiekben koncertek, színházi előadások, táncprogramok követik.

Fellép Salgótarjánban Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, a Kaláka, a szlovákiai magyarokból álló Rómeó Vérzik zenekar. A színházi események sorában önálló estet ad Laár András, a Büszkeség és balítéletet mutatja be a Karinthy Színház, a Miskolci Nemzeti Színház a Botrány az operában című bohózatot adja elő. Verdi Nabucco című operáját hozza a városba a Besztercebányai Állami Opera: ez a bemutató a Tarjáni Tavasz egyik kiemelkedő eseménye lesz, mert Salgótarjánban évtizedek óta nem volt operaelőadás.
Április 28-án a Fogyatékkal élők kulturális kavalkádját rendezik meg a Fő téren, az egész napos rendezvény a Nemadomfel Együttes és Gerendás Péter közös koncertjével zárul. Gálaműsort szerveznek április 29-én, a tánc világnapján, május 2-án a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház lép színpadra, és bemutatkozik Zoltán Erika és az ECDS Tánciskola is. A Moldovai Vigadalomban a Folt Zenekar és a KerekPerecEgylet lép a közönség elé, és csángó táncházba is hívják a fesztivál résztvevőit. A Tarjáni Tavasz keretében bonyolítják az I. Városi Sportos Egészségnapot és az V. Országos Óvodai Műfalmászó Találkozót.
A salgóbányai születésű, hat évvel ezelőtt elhunyt színművész április 24-én lenne 92 éves, ehhez kapcsolódva két nappal korábban, 22-é lesz a Zenthe Ferenc emléknap, a pályatársra a Madách Színház művészei is emlékeznek.
Május 19-én Salgótarján testvérvárosai zenés-táncos műsorokkal mutatkoznak be a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében.
A 28. Nemzetközi Dixieland Fesztivál május 11. és 13. között zajlik: szlovák, cseh és lengyel énekesek, zenekarok mellett fellép többek között a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland Band és Török Ádám.
A Tarjáni Tavasz zárórendezvénye a frissen alakult salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása lesz május 27-én.
Fotó: Kovács Bodor Sándor

Címkék: Tarjáni Tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.