Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2012. Április 02. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Tarjáni Tavasz: művészeti fesztivál két hónapon át Salgótarjánban

Tarjáni Tavasz: művészeti fesztivál két hónapon át Salgótarjánban

Két hónapon át tart a Tarjáni Tavasz művészeti fesztivál Salgótarjánban: május végéig több mint harminc programot láthat a közönség a megyeszékhelyen.

Az eseménysorozat része a Nemzetközi Dixieland Fesztivál.
A Tarjáni Tavasz múlt hét pénteken kezdődött Illényi Katica hegedűművész fellépésével. Ezt a hangversenyt a későbbiekben koncertek, színházi előadások, táncprogramok követik.

Fellép Salgótarjánban Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, a Kaláka, a szlovákiai magyarokból álló Rómeó Vérzik zenekar. A színházi események sorában önálló estet ad Laár András, a Büszkeség és balítéletet mutatja be a Karinthy Színház, a Miskolci Nemzeti Színház a Botrány az operában című bohózatot adja elő. Verdi Nabucco című operáját hozza a városba a Besztercebányai Állami Opera: ez a bemutató a Tarjáni Tavasz egyik kiemelkedő eseménye lesz, mert Salgótarjánban évtizedek óta nem volt operaelőadás.
Április 28-án a Fogyatékkal élők kulturális kavalkádját rendezik meg a Fő téren, az egész napos rendezvény a Nemadomfel Együttes és Gerendás Péter közös koncertjével zárul. Gálaműsort szerveznek április 29-én, a tánc világnapján, május 2-án a Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház lép színpadra, és bemutatkozik Zoltán Erika és az ECDS Tánciskola is. A Moldovai Vigadalomban a Folt Zenekar és a KerekPerecEgylet lép a közönség elé, és csángó táncházba is hívják a fesztivál résztvevőit. A Tarjáni Tavasz keretében bonyolítják az I. Városi Sportos Egészségnapot és az V. Országos Óvodai Műfalmászó Találkozót.
A salgóbányai születésű, hat évvel ezelőtt elhunyt színművész április 24-én lenne 92 éves, ehhez kapcsolódva két nappal korábban, 22-é lesz a Zenthe Ferenc emléknap, a pályatársra a Madách Színház művészei is emlékeznek.
Május 19-én Salgótarján testvérvárosai zenés-táncos műsorokkal mutatkoznak be a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében.
A 28. Nemzetközi Dixieland Fesztivál május 11. és 13. között zajlik: szlovák, cseh és lengyel énekesek, zenekarok mellett fellép többek között a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland Band és Török Ádám.
A Tarjáni Tavasz zárórendezvénye a frissen alakult salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása lesz május 27-én.
Fotó: Kovács Bodor Sándor

Címkék: Tarjáni Tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 15:00, csütörtök | Helyi

Digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.

Hat európai országot érintő tesztkörút keretében digitális automata központi ütközővel (DAC) felszerelt vonat érkezett Magyarországra - közölte a Rail Cargo Hungaria Zrt.

2023. Szeptember 21. 10:08, csütörtök | Helyi

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems iskoláknak!

Két ütemben mintegy négymilliárd forint értékben 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei köznevelés.

2023. Szeptember 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Kerékpártúra Kopcsányi Ottó emlékére.

A többdiplomás pedagógus, Kopcsányi Ottó 2008. tól haláláig, 2019. április 5-ig irányította igazgatóként a Szondi életét, az iskola ezen időszakban több fejlesztéssel, korszerűsítéssel alapozta meg a szakképzés modernizációját, a

2023. Szeptember 21. 07:00, csütörtök | Helyi

Melegszik az idő!

Reggelre többségében az északi, északkeleti tájakon párássá, ködössé válhat a levegő, a Dunántúlon pedig helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor.