Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Március 26. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Tarjáni tájfutó-bravúr

Tarjáni tájfutó-bravúr

Az országos szövetség megbízásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájékozódási futó szakszövetség Nyírbátor mellett rendezte meg a 2013. évi Magyarország hosszú távú országos egyéni bajnokság döntőjét.

Rendkívüli hidegben, alig néhány fokos plusz hőmérsékletben, délelőtt tíz órától, korosztályonként 2-4 perces időközökben rajtoltatták el a több mint félszáz magyar klub négyszáz, köztük Nógrád megyéből a Salgótarjáni Dornyay,a Balassagyarmati Balassi BKSE és a HUFEZE-Pásztó versenyzőit.
Felnőtt férfiaknál az egész korosztályos magyar bajnokság legnagyobb meglepetését az a korábbi válogatott kerettag salgótarjáni Fehérvári Zsolt okozta, aki felsőfokú tanulmányai miatt az elmúlt évben szinte eltűnt a sportág versenyeiről, most pedig a válogatott versenyzők közé ékelődve a remek második helyen tudott végezni, öt bajnoki pontot is szerezve ezzel egyesületének. Szenioroknál a hosszú távú bajnokságokon eddig is kiválóan teljesítő klubtársa Boros Anna az elmúlt nyáron beszerzett makacs lábsérülését kiheverve, korosztályában a volt válogatott kerettag szenior világbajnoki címmel is rendelkező Wengrin Ágnes mögött a második helyen zárt. Ugyancsak a szenior hölgyeknél, korosztályában már a sokadik ob érmei számát növelve a balassagyarmati színekben futó Novotni Tiborné ezúttal a bronzérmes helyezést szerezte meg. Felnőtt nőknél újoncként a Dornyay futója Tóth Korinna az előkelő hetedik helyen végzett, míg junior fiúknál az utóbbi időben több sportágba is belekóstoló (atlétika,futsal) Fehérvári Dánielnek ezúttal egy kilencedik helyezés jutott. Ifjúsági lányoknál a bajnoki pontot érő hatodik helyről alig lemaradva végzett a hetedik helyen Goldmann Júlia. Szenior nőknél viszont a rutinos balassagyarmati Jakubecz Andreának sikerült megkaparintania a bajnoki pontot eredményező hatodik helyezést.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: tájfutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.