Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Január 17. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Tanoda létesül Etesen

Tanoda létesül Etesen

Pályázati forrásból létesít Tanodát Etesen a Didaktika Egyesület.

A halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai lemorzsolódását csökkentő intézkedések támogatásának keretéből közel 30 millió forintot nyert a szervezet az etesi Kilátó Tanoda létrehozására. Mint azt Gőz Gábor elnök a Rádió Focus kérdésére elmondta, az egyesület a tehetséggondozási fő profilja mellett a korábbi években már több, a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatására irányuló projektet valósított meg többek között Bárna, Karancskeszi, Karancsság és Etes településeken. Tapasztalataik alapján utóbbi helyszínen jelentkezett a legnagyobb érdeklődés és igény az ilyen típusú feladatellátásra. Mint azt az elnök kiemelte; az etesi tanoda tulajdonképpen egy délutáni iskola lesz, mely a nyári időszakban is várja majd a gyerekeket. A napokban hozott támogatói döntés után Etesen először az infrastrukturális háttér kialakításával kezdődik majd a munka. Ezt követően – még a működés megkezdése előtt – egy Tanodai Kavalkád alkalmával ismertetik majd meg a helyi gyerekekkel és szüleikkel az intézmény kínálta lehetőségeket, várhatóan még ebben a tanévben.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: tanoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.