Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 01. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Tanévkezdés Nógrád megyében

Tanévkezdés Nógrád megyében

A rendőrök idén is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetmentes közlekedésre és az iskolásokra.

Véget ért a vakáció, ezért a rendőrség és a polgárőrség munkatársai az iskolakezdés időszakában - a korábbi éveknek megfelelően - a reggeli, valamint a délutáni időszakban a forgalmas helyeken, kereszteződésekben lévő iskolák környékén teljesítenek szolgálatot. A demonstratív jelenlét célja a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése és a balesetek megelőzése. A rendőrök szükség esetén irányítják a forgalmat, felhívják a figyelmet a megállási és várakozási tilalmakra. Ellenőrzik azt is, hogy a gépjárművel érkező gyermekek az életkoruknak megfelelő gyermekülésben, ülésmagasítón utaznak és felnőtt kísérőik használják-e a biztonsági övet.

Az új tanévben is tovább folytatódnak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési programjai:

Az OviZsaru program keretében megkötött együttműködési megállapodások alapján a rendőrök tizenöt megyei óvodában tartanak foglalkozásokat az idei tanévben, a D.A.D.A. program hat általános iskolában, míg az ELLEN-SZER program két középiskolában folytatódik. A megye öt középiskolájában lesz jelen iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, valamint - az illetékes rendőrkapitányságokon dolgozó - drogprevenciós összekötők segítik a pedagógusok munkáját és válaszolnak a szülők kérdéseire.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a tanévkezdésre való tekintettel „Becsengettek” elnevezésű kiadványával hívja fel a megváltozott közlekedési helyzetekre a szülők és a gépjárművezetők figyelmét. Az első osztályosok részére pedig az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által kiadott „Iskolás lettem” című foglalkoztató füzettel segítenek közlekedési ismereteket szerezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.