Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2013. Március 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tandíjmentes nemzetközi mesterképzés indul az ELTE-n és a Műegyetemen

Tandíjmentes nemzetközi mesterképzés indul az ELTE-n és a Műegyetemen

Az informatikai és üzleti tudást ötvözi az ELTE-n és a Műegyetemen induló tandíjmentes nemzetközi mesterképzés, amelyre április 10-ig lehet jelentkezni - tájékoztatott az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Az uniós állampolgárok számára tandíjmentes oktatás során a diákok két európai nagyvárosban tanulnak, nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett gyakornoki programban is részt vesznek.

A programot nyolc európai ország tizenkilenc egyeteme közül választva, két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. A közös képzésben a kelet-közép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vesz részt, három szakiránnyal.

A program célja olyan kreatív, vállalkozási ismeretekkel is rendelkező informatikus szakemberek képzése, akik szakmai feladataikat önállóan és csoportmunkában is képesek magas szinten elvégezni.

Az ELTE a szolgáltatásközpontú programtervezés, valamint biztonság és adatvédelem programokon, a BME pedig digitális média és kommunikációs technológia, valamint szolgáltatások területen képzi a diákokat. Az európai szintű közös képzést 2012-ben az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) által létrehozott informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs indította el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: