Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 27. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Támogatást kapott a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya

Támogatást kapott a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya

Egy kereskedelmi bank három egészségügyi intézményt is támogatott.

A Gyengénlátók Általános Iskolája, Módszertani Intézménye és Kollégiuma, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya, valamint a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kapott támogatást a K&H gyógyvarázs elnevezésű programjában. A Gyengénlátók Általános Iskolája, Módszertani Intézménye és Kollégiuma olyan európai felszereltségű, többcélú intézmény, amelyben többek között 139 gyengénlátó vagy aliglátó tanulót fogadó általános iskola, 80 férőhelyes diákotthon és 787 látássérült óvodást, általános- és középiskolást segítő tanári csoport működik. A decemberben elnyert, 3,5 millió forintos támogatást diagnosztikai eszközökre, valamint kisméretű próbakeretre és lencsesorra fordították.
A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Gyermekosztálya Nógrád megye mintegy 18 ezer gyermekét gyógyítja. A gyermekgyógyászati szakrendelésen kívül az intézményben többek között gyermekneurológiai, gyermeksebészeti és ortopédiai szakrendelés is működik, az újszülött osztályon pedig mintegy 460 gyermek születik évente. A 2,5 millió forintos összeget részben újszülöttek hallását vizsgáló készülékre fordították.
A Budapesti Korai Fejlesztő Központ főként koraszülött csecsemők, 5 éves vagy annál fiatalabb, autizmussal élő, súlyosan és halmozottan sérült gyermekek ellátásával, vizsgálatával és terápiájával foglalkozik. A program 2 millió forintos támogatásából mozgásszervi segédeszközöket, pozicionálókat és járássegítőket vásároltak.
A K&H csoport minden évben a gyógyvarázs program keretében támogatja a magyar gyermekegészségügyet. A program kezdete óta több mint 410 millió forinttal támogatott 158 intézményt, gyermekgyógyászati és -mentési eszközök vásárlásával. Ebből összesen 82 millió forint értékben, 33 intézményt juttatott műszertámogatáshoz - olvasható a közleményben.

Címkék: Balassagyarmat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő