Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2014. December 12. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Támogatási kérelem a működőképesség megőrzéséhez

Támogatási kérelem a működőképesség megőrzéséhez

A helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló 2014. évi kiegészítő támogatásra nyújtott be kérelmet a kormányhoz a salgótarjáni önkormányzat.

2014. június 26-án Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a működőképesség megőrzése érdekében – a kötelező feladatellátás fizetési kötelezettségeinek fedezésére – 600 millió forint kiegészítő önkormányzati támogatásra pályázott.
Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a benyújtott kérelmek alapján országosan több mint 12 milliárd forint rendkívüli önkormányzati támogatás odaítéléséről döntött. A november 28-i határozatnak megfelelően Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 60 millió 39 ezer forintban részesült.
A pályázat júniusi benyújtása óta eltelt időszakban azonban – előre nem látható okok miatt – az önkormányzat gazdasági helyzete romlott, ezáltal november végén nyilvánvalóvá vált, hogy a tervezett bevételek kiesése miatt közel 338 millió forint pótlólagos támogatásra van szükség.
Az önkormányzat 2014. december 9-i rendkívüli közgyűlésén a vonatkozó rendeletnek megfelelően teljes egyetértésben úgy döntött, hogy a 338 millió forintos hiány fedezésére rendkívüli támogatási kérelmet nyújt be a kormányhoz a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló 2014. évi kiegészítő támogatásra.

Címkék: önkormányzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 05:59, szerda | Helyi

4 európai város, ahol bevezették a 30-as sebességhatárt: itt nincs agyatlan száguldozás

Maximum 30 kilométer/órával lehet menni ezekben a városokban, mégsem bánják a lakosok. A nagyvárosi élethez ma még szinte hozzátartozik a tömeg, a zsúfoltság, az állandó hangzavar

2024. Július 30. 16:30, kedd | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 30. 13:00, kedd | Helyi

Játék pisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint februárban Mátraverebélyben egy fegyverutánzattal próbált kirabolni ismerősét.

2024. Július 30. 10:21, kedd | Helyi

Érem helyett büntetőpont.

A sebességmérő készülékek kezelői nem mentek szabadságra Nógrádban sem.