Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 19. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: radiofocus.hu

Támogatás a salgótarjáni felsőoktatás előkészítéséhez

Támogatás a salgótarjáni felsőoktatás előkészítéséhez

Több mint 27 milliárd forint áll a felsőoktatási intézmények rendelkezésére az év végéig különböző fejlesztések megvalósítására a felsőoktatási stratégiához kapcsolódva - mondta Palkovics László az MTI-nek.

A felsőoktatási államtitkár kifejtette: eredetileg mintegy 20 milliárd forintos támogatási programot hirdettek meg, de a nagy érdeklődés és a számos magas színvonalú projektjavaslat miatt további csaknem 8 milliárdos forrást vontak be. Közösségi felsőoktatási képzési központokra és új kutatóközpontokra 2,67 milliárdot fordíthatnak. Olyan képzési lehetőséget kívánnak teremteni, amely kihasználja az adott régió lehetőségeit, a határ közelségét, azokat az iparágakat fejlesztve, amelyek helyben fontosak lehetnek – mondta az államtitkár. Az Óbudai Egyetem - székesfehérvári és salgótarjáni fejlesztéseire összesen - 845 millió forintnyi támogatást vehet igénybe. Az érintett intézményekkel a szerződéseket múlt hét péntekkel bezárólag minden esetben megkötötték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.