Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Január 07. 16:54, csütörtök | PR

Támasztólétra a biztonságos magasságért

Támasztólétra a biztonságos magasságért

A magaslati munkák biztonságos elvégzéséhez számos eszköz áll rendelkezésre. Az erre alkalmas legalapvetőbb eszközök a különböző létrák, melyek jól szállítható és könnyedén felállítható opciót jelentenek.

A támasztólétrák az egyszerűbb létrák vonalát képviselik, ennek ellenére kiváló segédeszközök.

Munka a magasban

Legyen szó ház körüli kisebb-nagyobb feladatokról, esetleg komolyabb szakmunkákról, bizony, könnyen lehet, hogy nem támaszkodhatunk a talajra, hanem a magasabb régiók felé kell törnünk, hogy elvégezhessük az elvégzendőt. Ezen teendők sora az ablakpucolástól a festésen át, a tetőn végzendő munkákig terjedhet. A közös pont pedig mindenképpen a biztonság, hiszen minden munka legfontosabb alapja ez.

A magaslati munkavégzésekre különböző kiegészítők érhetők el a piacon, mint például létrák, gurulóállványok és különböző emelvények. Ezek rendkívül széles felhasználási skálát fednek le, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább használható opciót. A támasztólétrák pedig éppen azt a kategóriát képviselik, mely a háztartásban és komoly szakmunkák esetén egyaránt jól alkalmazható.

Fokokra alapozott biztonság

A támasztólétrák – ahogy nevük is sejteti – tulajdonképpen a legegyszerűbb létratípusok, melyeket hozzá kell támasztanunk egy falfelülethez, hogy biztonságosan használhassuk őket. Épp ezért, az ajánlások leginkább kisebb magasságokhoz ajánlják, hiszen – bár biztonságos megoldás – az elérhető opciók közül ez nyújtja a legkisebb védelmet.

Ennek leginkább a már említett támasztás az oka. Ha valakinek volt már dolga ilyen létrákkal, minden bizonnyal magabiztosan használja azokat, ugyanakkor mindenkinek érdemes figyelnie a biztonságos felállításra. Ehhez a megfelelő dőlésszög a kulcs, hiszen, ha erre nem figyelünk, a támasztólétra eldőlhet, vagy mászás közben megcsúszhat és máris kész a baj.

Persze az aggodalmak terén sem érdemes túlzásokba esni, hiszen ettől függetlenül masszív és biztonságos eszközökről van szó. Az anyagválasztás jellemzően alumínium, mely amellett, hogy megfelelő alátámasztást nyújt, az anyag könnyebb súlya által a szállítást is megkönnyíti. Emellett már szinte előírásszerű, hogy a fokok bordázottak, ezzel csökkentve minimálisra annak veszélyét, hogy lábunk megcsússzon a felületükön.

Típusok a támaszban

A támasztólétrák között is találkozhatunk háztartási, félprofi és ipari modellekkel, melyek nem csak árukban, de bizonyos jellemzőikben is különböznek. A legalacsonyabb és értelemszerűen legegyszerűbb modellek a háztartásiak, melyek ténylegesen a legalapvetőbb ház körüli munkáknál lehetnek segítségünkre. Eggyel komolyabb erőt képviselnek a félprofi létrák, melyek már mesteremberek igényeit is kiszolgálhatják.

A legkomolyabb szerkezetek az ipari támasztólétrák, melyek akár több, egymásba csúsztatható panelből is állhatnak, ezzel biztosítva a minél magasabb munkavégzést. Ezek a modellek már biztonságos kampókkal rögzülnek a tetőkhöz, emelésük pedig húzókötelekkel is megoldható. A professzionális támasztólétrák azonban már tényleg csak azok számára készülnek, akik komoly munkavégzés mellé szeretnék használni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.