Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. December 12. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Tájékoztató a téli időjárás veszélyhelyzeteinek kezeléséről

Tájékoztató a téli időjárás veszélyhelyzeteinek kezeléséről

Közös sajtótájékoztatót tartott az intézkedésekről Nógrád megyében a védelmi bizottság elnöke, a katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója és a rendőr-főkapitányság megbízott főkapitány-helyettese.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a téli időszakra vonatkozó rendkívüli helyzetek kezelésével kapcsolatosan szakmai protokoll került kiadásra mely részletesen szabályozza a szélsőséges téli időjárási körülmények beköszöntésekor a főkapitányságra háruló feladatok végrehajtását, a társszervekkel való együttműködés és a lakosság tájékoztatásának rendjét, folyamatát. Ennek alapján kidolgozott tervek és adattárak biztosítják az időjárás, vagy baleset következtében járhatatlanná vált utakon a közlekedési rend fenntartásával összefüggő rendőri feladatok végrehajtásához szükséges, illetve a mentésben résztvevő rendőri szervek és az együttműködők feladatellátásához szükséges intézkedéseket, továbbá a vezetés és a kapcsolattartás rendjét.
A társszervekkel és az együttműködőkkel, így a Megyei Védelemi Bizottsággal, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, valamint a Polgárőrséggel a kapcsolattartás ebben az időszakban folyamatos.
A rendőrség ügyeletére érkező, az időjárási körülményekkel összefüggő lakossági bejelentéseket kiemelt figyelemmel kezeljük.
A helyi önkormányzatokkal együttműködve a körzeti megbízottak fokozottan és visszatérően ellenőrzik a lakott területektől távolabb, erdős területeken, illetve tanyákon élőket, a rendelkezésre álló információk szerint egyedül élő idős személyeket. Ha a rendőrök az ellenőrzés során a kihűlés közvetlen veszélyét állapítják meg, úgy haladéktalanul intézkedünk a mentőszolgálat értesítésére.
Fokozott figyelmet fordítunk a közterületen élő hajléktalan személyeket fenyegető kihűlés megelőzésére is, melynek végrehajtására. A rendőrkapitányságok intézkednek az illetékességi területükön lévő, hajléktalan személyek által használt közterületek, ingatlanok feltérképezésére. A feltérképezett, hajléktalanok által használt területeket a közterületi járőrszolgálat ellátása során rendszeresen, visszatérően ellenőrizzük a hajléktalanok kihűlésének és a sérelmükre bűncselekmény elkövetésének megelőzése érdekében.
A hivatalosan működő hajléktalan szállók és karitatív intézmények visszatérő ellenőrzésére is fokozott figyelmet fordítunk, ezzel megelőzve a hajléktalanok egymás közötti konfliktusának kialakulását. A szállók üzemeltetőit a kapcsolat felvételi és segítségkérési lehetőségekről tájékoztattuk, az elérhetőségek kölcsönös pontosítása megtörtént.
A kihűléssel veszélyeztetett személyek azonnali ellátása érdekében a közterületi szolgálatban résztvevő szolgálati gépjárművekben takarókat, valamint termoszban meleg teát tartunk, melyekkel a mentőszolgálat megérkezéséig lehetőség van a bajba jutott részére segítséget nyújtani.

Forrás: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Hideg reggel jön, de napközben már nem fogunk fázni.

Gomolyfelhős, napos időjárás várható. Jelentéktelen csapadékra késő délután, este van esély a délnyugati határ közelébe

2024. Május 13. 05:19, hétfő | Helyi

Jön a svájci bicska, amiből hiányzik a kés

A Victorinox érdekes lépésre szánta el magát, de azért nem kell félni, maradnak a hagyományosabb változatok is.

2024. Május 13. 04:45, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Május 13. 04:37, hétfő | Helyi

A SpaceX új szkafandere a Marson megállja a helyét

Elon Musk cége bemutatta új Extravehicular Activity (EVA) szkafanderét, amely mérföldkövet jelent a kereskedelmi űrrepülésben. A SpaceX űrruhája számos fejlesztésével lehetővé teszi,