Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 01. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tábor a gyermekek biztonságért!

Tábor a gyermekek biztonságért!

A számos élmény mellett, sok hasznos ismerettel együtt térhettek haza a gyerekek az egy hetes bátonyterenyei táborból.

Izgalmas héten van túl az a közel 40 fiatal, akik részt vettek a Bátonyterenye Városi Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett táborban. A Biztonságos Vakációért Hét elnevezésű tábort a bátonyterenyei kollégáink immár 19. alkalommal szervezték meg június 24. és 28. között.

A tartalmas hetet a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Szőke Zoltán r. alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyitotta meg a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Házban.Kollégáink idén is, mint minden évben mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek minél felkészültebben kezdjék meg a több hónapos szünetet. Tóth József r. főhadnagy, a balesetmegelőzési bizottság titkára és segítői számos érdekes programot szerveztek a fiatalok részére, amelyek során nemcsak a kikapcsolódás, hanem a biztonságos nyári szünidőre való felkészítés is szerepet kapott.A szervezők a társzervek részvételével 10 állomáson, játékos feladatokon keresztül mutatták be a közel 40 gyermek részére mik azok a veszélyhelyzetek, amikkel nyáron találkozhatnak, és hogyan lehet azokat elkerülni. A programot színesítették a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezetének munkatársai.Ezen túlmenően a hét folyamán további érdekes programokon és kirándulásokon vehetnek részt a táborozók, amelyekről szép élményekkel és sok hasznos ismeretekkel térhettek haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.