Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Május 10. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

„Öt templom fesztivál” a nógrádsipeki passióval

„Öt templom fesztivál” a nógrádsipeki passióval

Koncertek és irodalmi estek, színházi produkciók és workshopok szerepelnek az Öt templom fesztivál csütörtökön kezdődő programján Győrött

Az események helyszíne öt európai vallás egy-egy temploma Győr egyik városrészében, Újvárosban. Immár már hetedik alkalommal adnak otthont az egymás közelében lévő templomok a programoknak. A csütörtöki nyitókoncerten a spanyol Le Tendre Amour 17.-18. századi zenét játszik eredeti hangszereken a volt zsinagógában. Másnap a pénzügyőr zenekar Händel, Wagner és Mozart műveit szólaltatja meg a katolikus templomban. Ferenczi György és a Rackajam Roby Lakatossal, a Brüsszelben élő világhírű magyar cigányprímással lép fel pénteken a református templomban. Az osztrák Ripoff Raskolnikov vérbeli közép-európai bluest játszik Nagy Szabolcs közreműködésével szombaton a görög katolikus templomban. Szombaton a nógrádsipeki passiót adja elő a Nógrád megyei kis falu közössége az evangélikus konvent közelében.

Címkék: Nógrádsipek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.