Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2024. Április 13. 09:15, szombat | Helyi
Forrás: MTI-PÉCS

Szúnyoglárvák elleni tablettákat osztanak Pécsen.

Szúnyoglárvák elleni tablettákat osztanak Pécsen.

A kerti esővízgyűjtőkben alkalmazható, szúnyoglárvák gyérítésére szolgáló tablettákat biztosítanak a lakosságnak Pécsen - tájékoztatta a városüzemeltetési feladatokat ellátó társaság.

A Biokom NKft. a közleményében azt írta: a tabletták segítségével megelőzhető a szúnyoglárvák kikelése a kiskertekben lévő esővízgyűjtőkből, kerti tavakból, egyéb udvari vízfelületekről.


Felhívták a figyelmet arra, hogy a szúnyoginvázió megelőzése nem lehet kellően hatékony a lakosság bevonása nélkül, az otthoni védekezés rendkívül fontos.
Az érdeklődők először április 19-én 16 és 18 óra között juthatnak hozzá a szerhez Szentágothai Kutatóközpont (Pécs, Ifjúság útja 20.) melletti füves téren, rossz idő esetén az épület aulájában - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.