Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 04. 11:57, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Sztárok fociznak a gyerekekért a Gabora Gálán

Sztárok fociznak a gyerekekért a Gabora Gálán

Nyilasi Tibor, Détári Lajos, Véber György vagy Várhidi Péter is pályára lép az ezúttal is sztárok sorát felvonultató jótékonysági Gabora Gálán.

A szombaton a salgótarjáni sportcsarnokban sorra kerülő focigálát már huszadszor rendezik meg, a bevételt minden évben egy-egy gyermekintézmény kapja.
A 20 év alatt közel 60 millió forint gyűlt össze a gálák bevételeiből. Gabora János főszervező az MTI-nek elmondta: idén a salgótarjáni Beszterce lakótelepi általános iskola a kedvezményezett, a pénzből az iskola sportudvarát szeretnék felújítani.
Gabora János úgy fogalmazott: ebben az elanyagiasodott világban a részt vevő csapatok a saját költségükön jönnek, és nem kérnek semmilyen juttatást.
A hetvenszeres válogatott úgy izgul, mint az első válogatottsága alkalmával, vagy a világválogatott már hetekkel korábban érdeklődik, hogy telt ház lesz-e, kikkel kerültek egy csoportba - tette hozzá Gabora János, aki a rendezvényért az utóbbi tíz évben a Salgótarján Sportjáért, a Salgótarján Gyermekeiért és Ifjúságáért, és Nógrád megye Príma-díját is elnyerte.
Az idei gálán 11 csapat szerepel majd, az "A" csoportban a Ferencváros, az MTK és a Pécsi MSC, a "B"-ben a Győri ETO FC, a Hotel Salgó és az Újpest FC, míg bemutató- és gálamérkőzéseket játszik a Sport TV és a Játékvezetők csapata, a Coca-Cola Válogatott, a Gyöngyös Prompt és a Gabora Team.
A Salgótarjánban legnépszerűbb és mindig teltházas sporteseményen pályára lép többek között Ebedli Zoltán, Lipcsei Péter, Vincze Ottó a Fradiban, Kuttor Attila, Hajszán Gyula az ETO-ban, Illés Béla, Halmai Gábor az MTK-ban, Dárdai Pál, Bodnár László a Pécsben, Szlezák Zoltán, Mészöly Géza az Újpestben. A Sport TV második alkalommal, és teljes csapattal érkezik Salgótarjánba. A bírók csapatát erősíti Kassai Viktor vagy Oláh Gábor.
A gála játékvezetői: Arany Tamás, Ábrahám Attila, Tóth István és Varga Gábor.
A Gabora Gálát eddig legtöbbször, tízszer a Ferencváros csapata nyerte, a legutóbbit viszont az Újpest, amely először diadalmaskodott a jótékonysági rendezvényen.

Címkék: Gabora Gála

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.