Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 13. 06:37, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Az Európai Bizottság elutasítja azt a pontot, miszerint az új jegybanktörvény szerint esküvel kell megerősíteniük elkötelezettségüket az MNB vezetőinek – értesült a Magyar Nemzet.

Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a jegybank tisztviselőinek csak függetlenségüket hangsúlyozva lenne szabad esküt tenniük. A bizottság által sérelmezett eskü szövege pontosan ugyanaz, mint más köztisztviselők esetében, és a világ több országában is hasonló procedúrán esnek át a közszolgálati megbízottak. Kinevezésekor Simor András a köztársasági elnök előtt tett esküt, ez akkor nem zavarta az Európai Bizottságot.

A jegybanktörvény kimondja, a jegybank elnökének és alelnökeinek esküjükben ki kell jelenteniük, hogy munkájuk során hűségesek lesznek Magyarországhoz és annak népéhez, az alkotmány szerint járnak el, betartják és másokkal is betartatják a törvényeket, s végrehajtják a megbízatásukból adódó feladatokat, amelyek célja Magyarország fejlődésének biztosítása – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.