Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2013. Június 14. 14:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható

Szombaton extrém UV-B sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták: szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,8-as (nagyon erős) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor a normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
A meteorológiai szolgálat ezért azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben délelőtt 11 és délután 3 óra között kerüljék a napozást, továbbá vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használatát javasolják.
A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető az Országos Meteorológiai Szolgálat internetes oldalán: a http://www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/ weboldalon - írták a közleményben.

Címkék: Időjárás-UV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:55, péntek | Belföld

Vasárnapig még forróságra kell készülni, de a hosszú hétvége második felében enyhül a hőség

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul.

2024. Augusztus 16. 07:46, péntek | Belföld

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs mandátumát az NVB

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

2024. Augusztus 16. 07:43, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: 1200 településen sikerült megállítani a népességszám csökkenését

Az elnéptelenedés szempontjából veszélyeztetett magyarországi települések mintegy felében, 1200 helységben sikerült megállítani a népességszám csökkenését a Magyar falu program indulását követő majdnem négy évben