Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Május 24. 09:15, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-PÉCS

Szöllősi György: Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is.

Szöllősi György: Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is.

Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is mondta a Nemzeti Sport főszerkesztője csütörtökön Pécsen egy sajtótájékoztatón.

Szöllősi György felhívta a figyelmet, hogy az egészség, a mindennapi jólét, a közösségteremtés szempontjából a sport és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések kiemelten fontosak, ezért "többet érdemelnek a pécsiek, (.) jó lenne látni az új létesítményeket, az ezekből fakadó sikereket" - fogalmazott a Sportoló Nemzet elnevezésű sportszakmai országjárás keretében megrendezett fórum miatt a baranyai vármegyeszékhelyen tartózkodó főszerkesztő.
Csizmadia Péter, Pécs kormánypárti polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta minden mozogni vágyó pécsit szolgáló fejlesztéseket hajtana végre és egy szabadidősport-programot indítana el megválasztása esetén.
A pécsi műjégpálya bejáratánál rendezett csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: minden pécsit és magyart összeköt a sport szeretete, ráadásul - fűzte hozzá - Pécs tradicionálisan erős sportsikerekben, múltja arra predesztinálja, hogy e tekintetben még sikeresebb legyen.

Közölte: programjuk markáns részét képezik a sportfejlesztések, mert "kiemelt cél, hogy minden pécsinek - egészségi állapotának megfelelően - lehetőséget adjanak a mozgásra, a szabadidő aktív eltöltésére, legyen szó akár verseny-, akár tömegsportról, vagy rekreációról" - fogalmazott.
Mindehhez szerinte szakítani kell a jelenlegi mostoha helyzettel, hiszen mostani városvezetés miatt a mozgás, a sport területén "elmaradtak a beígért fejlesztések, kiúttalanság, mozdulatlanság" érhető tetten, azaz - mutatott rá - infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.

Kijelentette: vállalják egy új, fenntartható, modern uszoda és városi nagystrand, egy - a kisebb pécsi sportegyesületek tagjait is kiszolgáló - multifunkcionális sportlétesítmény megépítését, a műjégpálya hosszabb és komfortosabb üzemeltetését lehetővé tevő befedését, és egy szabadidősport-program megindítását, hogy minden pécsi, korosztályának, egészségi állapotának megfelelő, rendszeres mozgási lehetőséghez jusson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:40, kedd | Helyi sport

Vizes Eb - Hatból öt magyar döntőbe úszott.

A középdöntőkben érdekelt hat magyar közül öt bejutott a keddi finálékba a belgrádi Európa-bajnokság medencés úszóversenyeinek a hétfői nyitónapján.

2024. Június 18. 08:31, kedd | Helyi sport

A Nemzet Sportolói közül öten helyezték el kézlenyomatukat a Sportcsillagok Falán.

A Nemzet Sportolói közül öten, a vízilabdázó Faragó Tamás, a siket asztaliteniszező Ivánkay Márta, a tőrvívó Kamuti Jenő, a sakkozó Portisch Lajos és a párbajtőrvívó Schmitt Pál.

2024. Június 17. 09:05, hétfő | Helyi sport

Különleges Hungaroring-séták júniusban.

Kisebb-nagyobb változtatásokkal, de 38 éve áll a Hungaroring főépülete, amelytől az idei Magyar Nagydíj után búcsút kell vennünk, hogy egy modern, minden igényt kielégítő, szebb és funkciójában is gazdagabb épület vegye át a helyét

2024. Június 17. 08:51, hétfő | Helyi sport

EURO-2024 - Ádám Martin: ha gólt rúgok, az nem a mémek miatt lesz.

Ádám Martin szerint a hangulat nem volt és nem is lesz probléma a magyar labdarúgó-válogatottnál annak ellenére, hogy szombaton a svájciak elleni nyitányon 3-1-es vereséget szenvedett.