Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 23. 19:47, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

A Jézust váró Mária és a Keresztelő Szent Jánost váró Erzsébet közötti találkozó jelentőségét hangsúlyozta a karácsonyt megelőző beszédében XVI. Benedek. Az Úrangyala-imádság után elhangzott szavait az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el. 'Az Erzsébetet meglátogató Mária legyen a példaképünk: a másikhoz közeledő, a másikat meghallgató és befogadó Szűz Mária vezessen bennünket karácsony napjaiban.

Látogassuk meg, hallgassuk meg és segítsük azokat, akik szükségben élnek: betegeket, börtönben raboskodókat, időseket, gyermekeket' - hangoztatta az egyházfő advent negyedik vasárnapján.

A 85 éves pápa idén is személyesen vezeti a vatikáni karácsonyt. December 24-én este tíz órakor a Szent Péter-bazilikában pontifikálja a szentmisét.

December 25-én délben a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondja el karácsonyi üzenetét, több mint hatvan nyelven adva hírül a Gyermek Jézus születését, majd Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra.

December 29-én XVI. Benedek az egész Európából érkező fiatalokkal találkozik a Taizéi Közösség idén Rómában rendezett európai találkozóján - adta hírül az MTI.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.