Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 05. 10:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Szlávik: az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság

Szlávik: az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság

Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a koronavírus által legveszélyeztetettebb csoport - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 csatornán csütörtök este.

Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő egyre nagyobb az oltási hajlandóság Magyarországon, mert egyre többen láthatják, mennyire megváltozik azok élete, akik már beoltatták magukat.

A szakember azt is kiemelte, nem az alapján kell dönteni egy vakcináról, honnan származik, hanem hogy mit tud. Felhívta a figyelmet, hogy az orosz Szputnyik V-vakcina hasonlóan készül, mint az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalaté. Sőt, az orosz vakcina még korszerűbb is, mert az két fajta oltásból áll - tette hozzá.

Szlávik János azt mondta: a Dél-pesti Centrumkórházban jelenleg kevesen vannak lélegeztetőgépen, de a koronavírusos betegek számának csökkenése megállt. Ezért úgy értékelt, körbenézve Európában, "nem lazíthatunk", fenn kell tartani a korlátozásokat. Még elképzelhető, hogy emelkedni fog az újonnan regisztrált fertőzöttek száma - mondta, megjegyezve azt is: azokban az országokban, ahol lazítottak, "nagyon komoly járvány dúl".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.