Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Január 13. 12:57, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Szívtájékon érte a végzetes szúrás a hős rendőrt - Újabb részletek derültek ki a tragikus éjszakáról

Szívtájékon érte a végzetes szúrás a hős rendőrt - Újabb részletek derültek ki a tragikus éjszakáról

Kalapáccsal fenyegetőzött az őrjöngő férfi, majd egy 17 centiméteres pengehosszúságú késsel három rendőrt is megsebesített, egy 29 éves férfit végzetesen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. január 12-én 22 óra körül egy Budapest XI. kerületi társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját egy, a házban lakó férfi kalapáccsal betörte azért, hogy a lakásba bemenjen.

A helyszínre érkező rendőrök közül hárman a társasház folyosóján intézkedés alá vonták a 35 éves férfit, majd megkezdték a férfi bilincselését, aki ekkor hirtelen az intézkedő rendőrökre támadt, ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során a férfi egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel a rendőrökre támadt és annak érdekében, hogy őket megölje, mindhárom rendőrt megszúrta.

A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás, aki az elszenvedett sérülés miatt életét vesztette.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében nyomozócsoportot hoz létre.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően – amely nyomozati cselekmény jelenleg is folyamatban van –, indítványozza letartóztatásának elrendelését.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.