Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2022. Július 29. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Szír embercsempész rendőrkézen

Szír embercsempész rendőrkézen

A rétsági rendőrök Rétság belterületén fogták el az embercsempészt, aki személygépkocsival hét fő szír állampolgárt szállított és el akart menekülni a rendőrök elől.

A Rétsági Rendőrkapitányság járőrei 2022. július 28-án 14 óra 48 perckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály jelzése alapján, Rétság belterületén akartak ellenőrizni egy Suzuki típusú magyar rendszámú személyautót. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, és egy előtte balra kanyarodni szándékozó személygépkocsinak ütközött, majd árokba hajtott. A gépkocsit vezető férfi és az abban utazó további hét személy szírnek vallotta magát. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A baleset következtében a négy szír és a vétlen jármű vezetője megsérült, akiket a mentőszolgálat munkatársai ellátásuk érdekében kórházba szállítottak.

A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 14:22, péntek | Helyi

Nav: ügyfélfogadási rend változás

2022. December 09. 10:53, péntek | Helyi

Sapka, sál, és téligumi

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának ajánlásait a téli közlekedéssel kapcsolatosan.

2022. December 09. 10:50, péntek | Helyi

Újabb embercsempész rendőrkézen

A Nógrád megyei rendőrök egy cseh állampolgárt vettek őrizetbe.

2022. December 09. 10:45, péntek | Helyi

Ügyészek a pályaorientációs napon

Két ügyész is részt vett a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban megrendezett pályaválasztási napon, melynek célja az volt, hogy az iskolaválasztás előtt álló tanulók minél több szakterületet megismerhessenek.