Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2013. Augusztus 28. 10:51, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Színházteremmel bővült Európa Kulturális Faluja

Az Ördögkatlan Fesztiválon vette első ízben birtokba a közönség a palkonyai Mokos Pincészetben átadott új színháztermet. A háromszáz fő befogadására alkalmas, európai uniós forrásból finanszírozott beruházás a tulajdonos tervei szerint a jövőben a falu kulturális életének szerves részévé válik.

A kaposvári k2 Színház telt házas, Az isten és a részegek című előadása „avatta fel” a pincészetben épült színpadot az Ördögkatlan második napján. Ezt az angol népzenét játszó Simply English trió, majd a fiatal magyar és olasz artistákból és zsonglőrökből álló WATTA Cirkusz műsora követte, akik újra zsúfolásig megtöltötték a termet.

A helyszín meglehetősen rendhagyó, hiszen a minden igényt kielégítő színházterem szőlőültetvények és gyümölcsösök centrumában helyezkedik el, abban az épületben, ahol a borkészítés munkafázisai is helyet kaptak. A vendégek így nem csak a borvidék hangulatát érezhetik át, hanem akár meg is kóstolhatják azokat a helyi italkülönlegességeket, amelyek csak néhány ajtóval arrébb érlelődtek a hordókban és tartályokban.

A rendezvényterem több mint 300 fő befogadására képes és az Európai Regionális Fejlesztési Alap összesen 41 millió forintos támogatásával épült fel. – A pályázati forrásokat igyekeztünk arra fordítani, hogy egy regionális vonzerővel bíró kulturális és rendezvényhelyszín jöjjön létre a településen – mondta el Mokos Péter, a családi pincészet vezetője. – A 2007-ben Európa Kulturális Falujává választott Palkonya arculatához illeszkedően nívós kulturális eseményeket, színházi és táncos produkciókat, koncerteket szeretnénk a jövőben is vendégül látni a pincészetben. Méghozzá nem csak a térségbeli fesztiválokhoz kapcsolódva, hanem azoktól függetlenül is. Emellett természetesen más rendezvényeknek, például esküvőknek vagy konferenciáknak is otthont tud adni a hely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:48, hétfő | Belföld

Augusztus 20. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

2024. Augusztus 18. 08:28, vasárnap | Belföld

Augusztus 20. - Egyedülálló drónshow várja a közönséget kedden

Ezerháromszáz drón összehangolt repülése teszi még látványosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot, a szervezők több mint egy éve készülnek a produkcióra, amely Magyarország történelme és kulturális öröksége előtt tisztele

2024. Augusztus 18. 08:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal