Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 05. 09:09, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban

Szijjártó Péter: a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy a békét akarók nyugodtan bízhatnak Donald Trumpban, hiszen sok évtized totális kudarcai és eredménytelenségei után az Ábrahám-megállapodások hozták vissza a közel-keleti béke reményét - írta Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Felidézte, hogy 2020. szeptember 15-én a Fehér Ház kertjében ő volt az egyetlen európai külügyminiszter, amikor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök "és két barátom, Abdullah bin Zayed Al Nahyan emirátusi és Abdullatif bin Rashid Al Zayani bahreini külügyminiszterek aláírták a kapcsolataik normalizálásáról szóló megállapodást".

A világ nagy része a kétségeit és fenntartásait hangoztatta, mára azonban bebizonyosodott, hogy az Ábrahám-megállapodások igenis működnek - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: hétfőn Izrael megnyitotta nagykövetségét Bahreinben, "ami lássuk be, néhány éve még elég valószínűtlennek tűnt".

"Itt az ideje, hogy kifejezzük tiszteletünket bahreini és izraeli barátaink mellett Trump elnök úrnak is. Reméljük, számíthatunk béketeremtő képességeire a jövőben is" - írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.