Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 27. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Szerdán tartja alakuló ülését Salgótarján új önkormányzata

Szerdán tartja alakuló ülését Salgótarján új önkormányzata

A fideszes fellebbezések miatt az eredetileg tervezettnél jóval később, 2014. október 29-én alakul meg az új salgótarjáni közgyűlés.

A 2014. október 12-i önkormányzati választás végeredményét a helyi választási bizottságnál és a bíróságon is megtámadta a Fidesz Salgótarjánban. A leváltott polgármester és néhány fideszes képviselőjelt a szavazatok újraszámlálását és új választás kiíírását kérte, ám fellebbezéseiket mind a választási bizottság, mind a bíróság elutasította.
A hosszadalmas procedúrák miatt ezért késleltetve állhat munkába az új városvezetés, és kezdheti meg munkáját az önkormányzat. Mivel minden jogi akadály elhárult, Salgótarján Megyei Jogú város közgyűlése Dóra Ottó (MSZP) polgármester vezetésével október 29-én szerdán, a városházán tartja meg alakuló ülését. Az ülés délelőtt 10 órakor kezdődik.

Címkék: fellebbezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.