Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Március 28. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán kezdődik első osztályos gyermekek elektronikus beiratkozása

Szerdán indul a leendő első osztályos gyermekek előzetes elektronikus beiratkozása a KRÉTA felületén - közölte a Klebelsberg Központ az MTI-vel.

Azt írták, az előzetes elektronikus jelentkezés nem váltja ki a személyes beiratkozást, de meggyorsítja az ügyintézés folyamatát.

A tájékoztatás szerint a szülők/törvényes képviselők 2024 szeptemberétől tankötelessé váló gyermekek beiratkozását az iskolába - a személyes ügyintézés előtt - a szerda nulla órától már előzetesen, online is elindíthatják. A beiratkozási folyamatot április 19-én zárul a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén.

Az e-Ügyintézés felületén keresztül történő jelentkezés során a szülő/törvényes képviselő a rendszer által felkínált űrlapot kitöltve tudja megadni gyermeke beiratkozáshoz szükséges adatait, így könnyítve meg a személyes megjelenés során az ügyintézés folyamatát - tudatta a központ.

Kiemelték: az általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A beiratkozás napján minden szülőnek/törvényes képviselőnek személyesen meg kell jelennie a köznevelési intézményben, ahol a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok, dokumentumok, illetve nyilatkozatok eredeti példányát be kell mutatni - fűzték hozzá.

Kitértek arra is, hogy a 2024/2025. tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja április 18-19. A beiratkozással kapcsolatos további tájékoztatást a köznevelési intézmények nyújtanak. Az e-Ügyintézés érintett felületének használatához segítséget nyújt a KRÉTA Tudásbázis oldalán elérhető "Beiratkozás Általános Iskolába /Szülői tájékoztató 2024" dokumentum - olvasható a közleményben.

Címkék: iskola, oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.