Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. November 19. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szerdai káresetek Nógrád megyében

Szerdai káresetek Nógrád megyében

Szélvihar miatti káresetek tucatja, valamint különböző tűzesetek is munkát adtak tegnap Nógrád megye tűzoltóinak.

Erős szélvihar érte el tegnap késő délelőtt Nógrád megyét, ennek következtében tizenkétszer riasztották kidőlt fákhoz, megrongált tetőszerkezetekhez, vakolathulláshoz a megye tűzoltóit. Drégelypalánkon és Érsekvadkerten kerítésre, a Borsosbernény és Horpács, az Acsa és Galgaguta, a Cered és Salgótarján közötti útszakaszokon, valamint Galgaguta belterületén és a 2-es főúton Rétság után pedig az útpályára dőltek a fák. A Bercel és Vanyarc közötti útszakaszon telefonvezetéket, Rétságon pedig elektromos vezetéket szakítottak a szél miatt kihasadt fák, Balassagyarmatra pedig az épület homlokzatáról hulló, a gyalogos és közúti forgalmat egyaránt veszélyeztető veszélyes vakolathulláshoz vonultak az egységek. Rétságon megbontotta egy épület tetőszerkezetét is a szél, Szátokon pedig a helyi gyermekotthont veszélyeztették a megdőlt fák. Ez utóbbi esetben tűzoltói beavatkozás nem történt, a területileg illetékes rétsági katasztrófavédelmi őrs parancsnoka lezáratta az épület hátsó kijáratát a veszélyes fák eltávolításának idejéig, amiről az önkormányzat fog gondoskodni. Az első bejáraton veszély nélkül tudnak a gyermekek közlekedni. A viharkárok felszámolásában a rétsági, a berceli, a balassagyarmati, a salgótarjáni, az aszódi és a váci hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók vettek részt.

Kigyulladt egy épület födémszerkezete tegnap kora délután Mátraverebélyben. A tűzesethez a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltói vonultak, kiérkezésükig a lakók megkezték a tűz oltását. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat.

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas tegnap kora este Szirákon, Bátonyterenyén pedig az összehordott szemét lángolt száz négyzetméteren. A tüzeket a berceli, a salgótarjáni és a hatvani tűzoltók fékezték meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,