Városlista
2024. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2013. Augusztus 30. 12:20, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szeptember végén bezár a Tapolcai-tavasbarlang, kezdődik a látogatóközpont építése

Szeptember végén bezár a Tapolcai-tavasbarlang, kezdődik a látogatóközpont építése

Szeptember végén bezár a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Tapolcai-tavasbarlang bemutatóhelye, s csak jövő tavasszal nyílik meg, amikorra elkészül a víz alatti világot bemutató új látogatóközpont.

A megvalósításra csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyertek a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében - tájékoztatta a nemzeti park igazgatósága az MTI-t.
A cél egy olyan látogatóközpont létesítése, amely a nemzetközi szinten is egyedülálló Tapolcai-tavasbarlangra épül; a létesítmény egyben 2012. szeptemberében az UNESCO által támogatott Globális Geoparkok Hálózata tagságát is elnyerő, az igazgatóság által irányított Bakony-Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét is be fogja tölteni - közölték.
A tájékoztatás szerint az új látogatóközpont tudományos színvonalú, ugyanakkor korszerűen szórakoztató ismeretterjesztésre épülő turisztikai bemutatóhely kialakításával, a barlangászat tematikájára épülő interaktív kiállítással, valamint háromdimenziós mozival várja látogatóit.
A munkaterületet átadták a kivitelezőnek, de a tavasbarlangban csak szeptember végén kezdődnek meg a munkálatok, a bemutatóhely akkor bezár; az új látogatóközpontot a tervek szerint jövő tavasszal nyitják meg.

Címkék: színes-turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 19. 08:48, hétfő | Belföld

Augusztus 20. - Lezárásokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten

Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

2024. Augusztus 18. 08:28, vasárnap | Belföld

Augusztus 20. - Egyedülálló drónshow várja a közönséget kedden

Ezerháromszáz drón összehangolt repülése teszi még látványosabbá az idei Szent István-napi tűzijátékot, a szervezők több mint egy éve készülnek a produkcióra, amely Magyarország történelme és kulturális öröksége előtt tisztele

2024. Augusztus 18. 08:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal