Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Szeptember 15. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: 3100.hu

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

2015. szeptember 19-én, 13:20-kor tűzi elsőként műsorra – mint új epizódot – a Duna TV a Hazajáró Medves-vidéken forgatott epizódját. Címe: Medves-vidék – A Nógrád-Gömöri bazaltvidék.

A sorozatnak volt már salgótarjáni vonatkozású momentuma, hiszen az egyik epizódban a Radnai-havasokba, a Horthy-csúcsra látogattak el, amely helyszín kapcsán természetesen a salgótarjáni leventék tragédiájáról is megemlékeztek. A stáb meghívására akkor a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai is részt vettek a forgatáson: a csúcson találkoztak a forgatócsoporttal, ahonnan együtt vonultak le a Mosolygó-tó katlanába, a baleset emlékére 2003-ban állított kopjafához, melyet közösen megkoszorúztak.

A Hazajáró stábját ismét a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai; Lőrincz Gyula és Sótér Zsolt fogadták a Medves-fennsíkon, kiegészülve Prakfalvi Péterrel, a Novohrad – Nógrád Geopark geológusával. A forgatás még nyáron, június közepén zajlott a térségben, akkor nekünk is volt szerencsénk egy kicsit a stábbal tartani. Az ide kattintva elérhető bejegyzésünkben Moys Zoltán rendezőt is megkérdeztük az epizód részleteivel kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.