Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2015. Szeptember 15. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: 3100.hu

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

2015. szeptember 19-én, 13:20-kor tűzi elsőként műsorra – mint új epizódot – a Duna TV a Hazajáró Medves-vidéken forgatott epizódját. Címe: Medves-vidék – A Nógrád-Gömöri bazaltvidék.

A sorozatnak volt már salgótarjáni vonatkozású momentuma, hiszen az egyik epizódban a Radnai-havasokba, a Horthy-csúcsra látogattak el, amely helyszín kapcsán természetesen a salgótarjáni leventék tragédiájáról is megemlékeztek. A stáb meghívására akkor a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai is részt vettek a forgatáson: a csúcson találkoztak a forgatócsoporttal, ahonnan együtt vonultak le a Mosolygó-tó katlanába, a baleset emlékére 2003-ban állított kopjafához, melyet közösen megkoszorúztak.

A Hazajáró stábját ismét a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai; Lőrincz Gyula és Sótér Zsolt fogadták a Medves-fennsíkon, kiegészülve Prakfalvi Péterrel, a Novohrad – Nógrád Geopark geológusával. A forgatás még nyáron, június közepén zajlott a térségben, akkor nekünk is volt szerencsénk egy kicsit a stábbal tartani. Az ide kattintva elérhető bejegyzésünkben Moys Zoltán rendezőt is megkérdeztük az epizód részleteivel kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 12:00, hétfő | Helyi

Múzeumok és Galériák Éjszakája Füleken.

A Múzeumok és Galériák Éjszakáját rendezik meg szombaton a felvidéki Füleken, a program központi témája Egyiptom lesz a szervező Füleki Vármúzeum.

2024. Május 13. 10:21, hétfő | Helyi

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy szemetes konténer egy tárolóban,Elhagyta az úttestet és egy fának ütközött egy személyautó,Gázolaj folyt az úttestre kis területen egy meghibásodott járműből.

2024. Május 13. 10:10, hétfő | Helyi

Versenybe szálltak önkéntes tűzoltóink.

Idén Salgótarjánban, a Baglyasaljai Tűzoltó gyakorlópályán került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók versenye.

2024. Május 13. 09:15, hétfő | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.