Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Szeptember 24. 18:46, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoNógrád

Szent László Emlékév Ságújfaluban

Szent László Emlékév Ságújfaluban

Szeptember 23-án megtisztelt bennünket látogatásával dr. Beer Miklós püspök atya, aki paptestvéreivel együtt szentmisét mutatott be templomunkban.

Templomunkat Szent László pártfogására bízták a II. világháborút megelőző viharos időkben, 1939-ben elődeink. Fejjel magasabb mindenkinél, elegantissimus rex- ezekkel a jelzőkkel illetjük lovagkirályunkat, akinek tiszteletét utódaink számára szeretnénk megőrizni, átadni. Nógrád megyei kis egyházközségünk ezért a Szent László Emlékévben, 2017. húsvétjától kezdődően egészen az év végéig hős lovagkirályunkra emlékezik. Szeptember 23-án megtisztelt bennünket látogatásával dr. Beer Miklós püspök atya, aki paptestvéreivel együtt - akik közül a László nevet viselőket külön is köszöntöttük - szentmisét mutatott be templomunkban. A szentmise előtt megáldotta a megújult lépcsősorunkat, amelyen igen sokan igyekeztek templomunk felé a harang hívó szavára környező egyházközségeinkből és Budapestről egyaránt. Rendezvényünket megtisztelte dr. Lomnici Zoltán úr, a Szent László Emlékév Tanácsadó Testület tagja, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, alkotmányjogász. Kedves gesztus volt részéről, hogy a szentmise után megnyitotta a Szent László freskók a Kárpát-medencében című vándorkiállítást. Velünk ünnepelt Gruber Enikő, a Szent László Emlékév porgramkoordinátora, aki egész évben segítette törekvéseinket, szolgálatunkat. A szentmise kezdetén dr. Beer Miklós püspök atya, Varga András salgótarjáni esperes atya, dr. Lomnici Zoltán úr és plébánosunk, Kapás Attila atya is szalagot helyezett el a Szent László Emlékév alkalmából készített lobogónkra. Püspök atya gazdag tanítását szívünkben őrizzük. Meghatottan éltük meg együtt a legszentebb szentmiseáldozatot. A szentmise végén a jelenlévő atyák, világi vendégeink megtisztelő figyelmét és szeretetét csekély ajándékkal köszöntük meg. De még nem ért véget az ünnep: a szentmise után került sor a vándorkiállítás megnyitására. Ságújfalu község és egyházközség egyházi és világi vezetősége, egyházközségi képviselő-testülete nevében mondok köszönetet mindazoknak, akik szeptember 23. napján velünk ünnepeltek. Köszönetet mondok a sajtó munkatársainak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket. A Szent László Emlékévben még lesznek további programjaink, amelyekre tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.