Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Szeptember 24. 18:46, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoNógrád

Szent László Emlékév Ságújfaluban

Szent László Emlékév Ságújfaluban

Szeptember 23-án megtisztelt bennünket látogatásával dr. Beer Miklós püspök atya, aki paptestvéreivel együtt szentmisét mutatott be templomunkban.

Templomunkat Szent László pártfogására bízták a II. világháborút megelőző viharos időkben, 1939-ben elődeink. Fejjel magasabb mindenkinél, elegantissimus rex- ezekkel a jelzőkkel illetjük lovagkirályunkat, akinek tiszteletét utódaink számára szeretnénk megőrizni, átadni. Nógrád megyei kis egyházközségünk ezért a Szent László Emlékévben, 2017. húsvétjától kezdődően egészen az év végéig hős lovagkirályunkra emlékezik. Szeptember 23-án megtisztelt bennünket látogatásával dr. Beer Miklós püspök atya, aki paptestvéreivel együtt - akik közül a László nevet viselőket külön is köszöntöttük - szentmisét mutatott be templomunkban. A szentmise előtt megáldotta a megújult lépcsősorunkat, amelyen igen sokan igyekeztek templomunk felé a harang hívó szavára környező egyházközségeinkből és Budapestről egyaránt. Rendezvényünket megtisztelte dr. Lomnici Zoltán úr, a Szent László Emlékév Tanácsadó Testület tagja, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, alkotmányjogász. Kedves gesztus volt részéről, hogy a szentmise után megnyitotta a Szent László freskók a Kárpát-medencében című vándorkiállítást. Velünk ünnepelt Gruber Enikő, a Szent László Emlékév porgramkoordinátora, aki egész évben segítette törekvéseinket, szolgálatunkat. A szentmise kezdetén dr. Beer Miklós püspök atya, Varga András salgótarjáni esperes atya, dr. Lomnici Zoltán úr és plébánosunk, Kapás Attila atya is szalagot helyezett el a Szent László Emlékév alkalmából készített lobogónkra. Püspök atya gazdag tanítását szívünkben őrizzük. Meghatottan éltük meg együtt a legszentebb szentmiseáldozatot. A szentmise végén a jelenlévő atyák, világi vendégeink megtisztelő figyelmét és szeretetét csekély ajándékkal köszöntük meg. De még nem ért véget az ünnep: a szentmise után került sor a vándorkiállítás megnyitására. Ságújfalu község és egyházközség egyházi és világi vezetősége, egyházközségi képviselő-testülete nevében mondok köszönetet mindazoknak, akik szeptember 23. napján velünk ünnepeltek. Köszönetet mondok a sajtó munkatársainak, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket. A Szent László Emlékévben még lesznek további programjaink, amelyekre tisztelettel és szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,