Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 18. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Szent István napi várjáték Hollókőn

Szent István napi várjáték Hollókőn

Szent István napi várjátékot rendeznek augusztus 20-án a Nógrád megyei Hollókőn.

A világörökségi faluba látogatók fegyveres bemutatókat, mutatványos produkciókat láthatnak, hallhatnak reneszánsz zenét és királyi lakomában lehet részük - tájékoztatta az MTI-t a szervező önkormányzat munkatársa.

Péter Hunor elmondta: a hollókői várban délelőtt a résztvevő csapatok felvonulásával kezdődik meg a program, majd bemutatkoznak Szent László vitézei, a Debreceni Dósa Bandérium, a Palóc Virtus Kulturális és Sport Egyesület és bemutatót tartanak a Pavane Történelmi Zászlóforgatók.

A délutáni ostromjáték előtt koncertet ad az Agyagbanda, vásári előadást tart a LámpaLázi társulat.

Ezzel párhuzamosan a világörökségi ófaluban Szent László vitézeinek és a Dósa Bandérium tagjainak bemutatói láthatók.

A felújított középkori várat múlt év tavaszán adták át Hollókőn. Látogathatóvá tették a 700 éves vár Öregtornyát, a felső várban visszaállították a 13. századi konyhát, az ebédlőt és a várúri lakrészt, az alsó várban pedig a 16. században épült gazdasági épületeket állították helyre.

Hollókő Nógrád megye leglátogatottabb turisztikai célpontja, a világörökségi falut évente 100 ezernél is többen keresik fel.

Kép: www.holloko.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.