Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2015. Február 13. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Szemléletformáló egészségnap Balassagyarmaton

Szemléletformáló egészségnap Balassagyarmaton

A diákok szemléletformálása is cél volt azokon a programokon, amelyet a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola szervezett egy egészségnap keretein belül.

A pályázati forrásokból megvalósult eseménysorozat közös reggeli tornával, és különböző sportvetélkedőkkel „nyitott”, amelyek során az újonnan kapott kölyökatlétikai sportszerekkel is megismerkedhettek a gyerekek. De volt mozgásra serkentő aerobik -, karate és néptáncfoglalkozás is.
A továbbiakban az egészséges táplálkozás került előtérbe. Jó minőségű, tápláló alapanyagokból készült szendvicseket kóstolhattak a tanulók, a friss péksüteményeket túróval, sajtból, tojásból és zöldségekből összeállított krémekkel ízesítették. Természetesen nem maradott el a helyi termelők jóvoltából kiállított mézek kóstolása sem. A méhész serényen válaszolt a felmerülő kérdésekre is. A diákok gyógyteákat, frissen facsart gyümölcsökből készített italokat hörpinthettek.
Az ismeretterjesztő előadások során bemutatóval színesítve tanulhatták meg a fiatalok, milyen is egy pontos, szakszerű fogmosás, de kozmetikus, gyógyszerész és mentőstiszt is beszélt-mesélt a tanulóknak. Az extrém sportoló Kovács László pedig képekkel, filmekkel illusztrálva elevenítette fel, miként evickélt át a világ egyik legsűrűbb, maláj dzsungelén.
A programsorozat része volt még a „Legyél egészséges!” címet viselő rajzpályázat, illetve gyümölcs – és zöldségszobrokat is kreáltak a tinédzserek. A nap folyamán megtekintettek mentőkutyás-bemutatót és egy pékségben megszemlélhették, hogy jut el a kenyér a sütéstől az asztalokig.

Forrás: nynapok.blogspot.hu

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 14:02, kedd | Helyi

Buják község belterületi vízrendezése II. ütem

Buják önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Buják község belterületi vízrendezése II. ütemének megvalósítására. A pályázat az Európai Regi

2022. November 29. 10:00, kedd | Helyi

Négy nap balesetei

Nógrád megyében az elmúlt négy napon négy olyan közúti közlekedési baleset történt, amely személyi sérüléssel járt.

2022. November 28. 13:46, hétfő | Helyi

Három körözött férfit tartóztattak le egy nap alatt

A Nógrád megyei rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el, akikkel szemben elfogatóparancs volt érvényben.

2022. November 28. 10:34, hétfő | Helyi

Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére

Fellobbant az első adventi gyertyaláng a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság koszorúján is.