Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Május 25. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Szélessávú vezetékes hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

Szélessávú vezetékes hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom

Szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a salgótarjáni járásban a Magyar Telekom, az uniós támogatással megvalósuló beruházás 2018 őszén fejeződik be a térség 26 településén

- erről a Magyar Telekom közép-kelet-magyarországi régióvezetője számolt be szerdán Salgótarjánban.

Szűcs Róbert sajtótájékoztatón közölte: a Telekom 768,5 millió forintos támogatást nyert a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázaton.

A pénz a beruházási költség 66 százaléka, amelyet önerővel egészít ki a vállalat - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az új hálózaton szupergyors internetet, széles tévé-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint interaktív tévézési lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek.

Szűcs Róbert elmondta: a fejlesztés eredményeként további közel tízezer háztartásban lesz elérhető a nagysebességű vezetékes internet.

Az építést Cereden, Szilaspogonyban és Zabaron kezdik meg várhatóan június elején. Az első településeken jövő tavasszal lesz elérhető az új hálózat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.