Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2023. Március 09. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: BALASKA MÁRK

Szeles, záporos tavaszi idő!

Szeles, záporos tavaszi idő!

Változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani

Csütörtökön a változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani időnként esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol átmenetileg viharos lökések is kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet. Hajnalban 1 és 9, délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a változóan felhős-napos időben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délies szelet sokfelé élénk, az északnyugati, az északi, majd a délkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik erős, viharos északnyugati széllel. Az ország legnagyobb részén változóan felhős-napos időre van kilátás, futó zápor csak néhol fordulhat elő, viszont az ország északkeleti csücskében borongósabb maradhat az idő, és itt időnként az eső is eshet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 4-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn több felhő lehet az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 8-16 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz időjárási front felettünk, de továbbra is számítani kell melegfronti tünetekre az egyre melegebb idő hatására.

Migrén, vérnyomásproblémák, keringési- és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek, akár rosszullét és alvászavar is előfordulhat.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Tovább melegszik a levegő, de a szeles, időnként záporos idő valamelyest ronthatja hő- és komfortérzetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Az intenzívebb záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Hajnalban helyenként északon pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Lassan tavaszodik) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 18:10, kedd | Helyi

SPORTKAVALKÁD - Sportválasztó és Nosztalgia Sportnap.

KI NE SZERETNÉ, HA GYERMEKE NEKI VALÓ SPORTOT VÁLASZTANA? Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

2024. Május 28. 18:05, kedd | Helyi

SALGÓTARJÁN - II. STREET CYCLEKART MÁTRA TROPHY

II. Cyclekart bemutatófutam és Mátra Trophy veteránautós túra mezőnye érkezik hozzánk a főtére. A versenyen készült felvételek itt láthatók. Felfétel: Viskárdi Péter

2024. Május 28. 18:00, kedd | Helyi

Elsőként a Mount Everest csúcsára

71 éve, 1953. 05. 29-én, Edmund Hillary és Tenzing Norgay serpa elsőként a világon felértek a Mount Everest csúcsára.

2024. Május 28. 17:34, kedd | Helyi

78 éve nem sikerül megfejteni a nácik utolsó titkosított üzenetét

Hiába a legendásan jól rejtjelező Enigma-gép titkosításának feltörése, egy 1945-ben a német haditengerészet által küldött üzenetet a mai napig nem sikerült megfejteni.