Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 09. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: BALASKA MÁRK

Szeles, záporos tavaszi idő!

Szeles, záporos tavaszi idő!

Változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani

Csütörtökön a változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani időnként esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol átmenetileg viharos lökések is kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet. Hajnalban 1 és 9, délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a változóan felhős-napos időben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délies szelet sokfelé élénk, az északnyugati, az északi, majd a délkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik erős, viharos északnyugati széllel. Az ország legnagyobb részén változóan felhős-napos időre van kilátás, futó zápor csak néhol fordulhat elő, viszont az ország északkeleti csücskében borongósabb maradhat az idő, és itt időnként az eső is eshet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 4-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn több felhő lehet az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 8-16 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz időjárási front felettünk, de továbbra is számítani kell melegfronti tünetekre az egyre melegebb idő hatására.

Migrén, vérnyomásproblémák, keringési- és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek, akár rosszullét és alvászavar is előfordulhat.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Tovább melegszik a levegő, de a szeles, időnként záporos idő valamelyest ronthatja hő- és komfortérzetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Az intenzívebb záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Hajnalban helyenként északon pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Lassan tavaszodik) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.