Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 09. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: BALASKA MÁRK

Szeles, záporos tavaszi idő!

Szeles, záporos tavaszi idő!

Változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani

Csütörtökön a változóan felhős-napos időben többfelé kell számítani időnként esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol átmenetileg viharos lökések is kísérhetik a nyugati-délnyugati szelet. Hajnalban 1 és 9, délután 13 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a változóan felhős-napos időben ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délies szelet sokfelé élénk, az északnyugati, az északi, majd a délkeleti tájakon erős lökések is kísérhetik. Enyhe marad az idő, a csúcshőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakulhat.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik erős, viharos északnyugati széllel. Az ország legnagyobb részén változóan felhős-napos időre van kilátás, futó zápor csak néhol fordulhat elő, viszont az ország északkeleti csücskében borongósabb maradhat az idő, és itt időnként az eső is eshet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, napközben csak 4-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, számottevő csapadék sehol sem várható. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 5 és 10 fok közé melegedhet a levegő. Hétfőn több felhő lehet az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 8-16 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz időjárási front felettünk, de továbbra is számítani kell melegfronti tünetekre az egyre melegebb idő hatására.

Migrén, vérnyomásproblémák, keringési- és gyulladásos panaszok jelentkezhetnek, akár rosszullét és alvászavar is előfordulhat.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Tovább melegszik a levegő, de a szeles, időnként záporos idő valamelyest ronthatja hő- és komfortérzetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Az intenzívebb záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság.

Hajnalban helyenként északon pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Lassan tavaszodik) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.