Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 03. 03:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Szeles, napos szombat.

Szeles, napos szombat.

Egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor.

Szombaton Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt nyugaton és keleten, délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, helyenként az északnyugati részeken élénkülhet fel. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte elvétve fordul elő zápor, néhol zivatar, majd délután délnyugat felől kezd növekedni a felhőzet, és a Dunántúlon, a középső és déli tájakon többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

Kedden sok felhő lesz felettünk és az északkeleti tájakat leszámítva többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 20 és 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák.

Ingadozhat a vérnyomás, szédülés jelentkezhet, romolhat a koncentráció.

Fejfájás, görcsös fejfájás gyötörhet, amit a szeles idő felerősíthet.

Néhány fokkal alacsonyabban alakul a hőmérséklet, a napos időben érdemes kirándulni, feltöltődni.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék közepes

Lórom alacsony
Útifű alacsony
Hárs nincs
Gombák alacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora országszerte a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Fotó: Berendi Tibor (Egy kis enyhülés...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.