Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Május 08. 02:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: BERENDI TIBOR

Szeles idővel indul a hét.

Szeles idővel indul a hét.

Kezdetben délen, délnyugaton kisebb eső, zápor még kialakulhat.

Hétfőn kezdetben délen, délnyugaton kisebb eső, zápor még kialakulhat, majd napközben már csapadékmentes időre van kilátás. Nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, máshol több órára kisüthet a nap a felhőátvonulások mellett. Az északkeleti szelet sokfelé élénk, erős, a magasabban fekvő északkeleti tájakon néhol akár viharos lökések is kísérhetik. Hajnalban 4 és 11, délután 15 és 22 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a felhőátvonulásokból csak elszórtan délkeleten alakulhat ki zápor. A keleties szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Sokfelé friss lesz a reggel, napközben pedig 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán több felhő lesz felettünk, de számottevő csapadék sehol sem várható. Élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél. A legmelegebb órákban 16-22 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön és pénteken időnként elszórtan kialakulhat eső, zápor. Naposabb időszakokra az ország északkeleti harmadán van kilátás. Továbbra is számítani kell élénk, helyenként erős széllökésekre. Csütörtökön 17 és 23, pénteken 14 és 22 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Hétfőn gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt fejfájás, kezdetben helyenként akár migrén is előfordulhat, ugyanakkor görcsös panaszok, kopásos jellegű ízületi problémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a keringési rendszer problémáival élők panaszai.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, illetve ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A szelesebb, hűvösebb idő miatt csökkenhet hő- és komfortérzetünk, viszont a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

11 és 16 óra között az UV-sugárzás már eléri az erős fokozatot, így a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék közepes
Gombák alacsony
Magas pollenterhelés

Erősödött a pollenterhelés, egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas pollenterhelés várható.

Az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas tartományban alakulhat, a tölgyé pedig országszerte közepes szintet érhet el.

A kőris, a nyír, a juhar, a platán, a fenyőfélék és a dió pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A pázsitfűfélék pollenjei már sokfelé tüneteket okozó közepes szinten lehetnek jelen a levegőben.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat, de helyenként a magas szintet is elérheti.

Fotó: Berendi Tibor ( Vátozékonyságok...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.