Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 02. 16:35, kedd | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

Szeizmológiai obszervatórium: júniusban 183 földmozgást regisztráltak.

Szeizmológiai obszervatórium: júniusban 183 földmozgást regisztráltak.

Júniusban 3183 földmozgást regisztrált a Kárpát-medencében a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

A szeizmológiai obszervatórium a Facebook-oldalán kedden azt írta, a jövőben havi összesítő jelentést tesznek közzé az elmúlt hónapban észlelt földrengésekről, hogy az érdeklődők jobban betekintést nyerhessenek Magyarország szeizmikus aktivitásába.
Hozzátették: a hazai földrengések döntő többsége csak műszerekkel detektálható, a lakosság nem érzékeli azokat. Közölték: júniusban 38 természetes eredetű földrengést és 145 mesterséges eredetű földmozgást regisztráltak, ezek kisebb bányarobbantásokhoz kapcsolódtak. A szeizmológiai obszervatórium a bejegyzésben kiemelte: a detekciók nemcsak Magyarországra koncentrálódnak, hanem a határon túli területek rengéseit is nyilvántartják.
Közölték azt is, hogy az összes rengés közül csak egy volt a lakosság által érezhető kategória, ez június 8-án, Dunaújvárostól keletre keletkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.