Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Május 11. 12:24, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Széchenyi Kártya, a vállalkozások hitelességének jelképe

Széchenyi Kártya, a vállalkozások hitelességének jelképe

A VOSZ Nógrád Megyei Szervezete, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KA-VOSZ Zrt. a Szécsényi Kártya Program 10. évfordulója alkalmából konferenciát rendezett Salgótarjánban.

A program keretein belül kihelyezett hitelek összeg elérte az 1000 milliárd forintot, a hiteligénylések száma meghaladja a 218 ezret, s eddig több mint 162 ezer hitelügylet jött létre. Ebből Nógrád megyében a hiteligénylések száma 5279, átadott kártyák száma 3697, a kihelyezett hitelek összege meghaladja a 17.587 milliárd forintot.
Széles Ernő, a rendezvény házigazdája köszöntő szavai után Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere szólt e jelenlévőkhöz. Kifejezte örömét, hogy a városban került sor az eseményre, s nagy segítségnek minősítette a Széchenyi Kártya lehetőségét. Kifejezte reményét: a Széchenyi Kártya Programja továbbra is töretlenül fejlődik, új konstrukciókkal bővülve, így válhat ez az alkalom is a Széchenyi Kártya ünnepévé.
Gazsi Ferenc, a VOSZ Nógrád megyei elnöke mindenekelőtt a kártya újszerűségét hangsúlyozta, hiszen nem a hitel mögötti fedezet kerül központi helyre, hanem a vállalkozó személyesen vállal felelősséget a visszafizetésre. Szólt az indulás körülményeiről, a „bizalmi kártya” elnevezés felmerüléséről, a 2001. decemberi első kártya átadása óta eltelt időszak változásairól.
Varga Béla, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az egyik legsikeresebb hitelkonstrukciónak minősítve a programot, a kis- és középvállalkozások segítésében betöltött szerepét méltatta. A kamara 127 hitelügylet során 768 millió forint értékben segített a program igénybevétele kapcsán.
Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára – utalva a közelmúltban az ország különböző részein lezajló fórumokra, az ott személyesen tapasztaltakra - a megváltozott, nehezebbé váló helyzetet elemezte, példaként sorolva azokat a területeket, amelyek mindezeket bizonyítják. A Széchenyi Kártyát a Reménység Kártyájának nevezve, hangsúlyozta óriási bizalmi erejét, jó üzenetét az együttdolgozás példájára. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik ebben tevékenykedtek.
Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja felsorolta mindazokat a közigazgatásban végrehajtott változtatásokat, amelyek tulajdonképpen csendben, észrevétlenül zajlottak le, megfogalmazva: a közigazgatás akkor működik jó, ha észrevétlen, ha a mindenkori soros feladatok megoldása belső, láthatatlan, gyors és szakszerű. Hangsúlyozta a példás együttműködés szükségességét, az ebből következő eredményességet.
Szép Zoltán, a KA-VOSZ fejlesztési igazgatója a jó-e a Széchenyi Kártya? kérdésre adandó válasz során ismertette a költségvetési tételeknél jelentkező hatását, a megtérülő befektetések, a munkahely teremtés területén tapasztalható szerepét.
Grátz Voilette, a KA-VOSZ pályázati konzorcium projektmenedzsere ezt követően ismertette a vállalati tanácsadás programját, mely a vállalkozások hatékonyabb működéséhez való hozzájárulás, illetve a pályázati folyamatot, annak operatív tennivalóit.
Demeter László megyei szakszervezeti vezető a munkavállalók képviseletében köszöntötte a jelenlévőket.
A programot működtető szervek, házigazdák ezt követően ünnepélyes keretek között oklevelet adtak át az elismerésre méltó együttműködésért Gazsi Ferencnek, Varga Bélának, Sándor Zoltánnak (OTP), Blaskó Brigittának (MKB), Papp Mónikának (Erste) Halaj Sándornénak (Budapest Bank), Kunné Dittmár Erikának (UniCredit), Holeczné Mender Ágotának (Szécsény és Vidéke Takakrékszövetkezet), Nagy Kovács Tamásnénak (Sajóvölgye Takarékszövetkezet), Cene Katalinnak (Volksbank), Holes Imrének (Cserhát és Vidéke Takarékszövetkezet), Szabó Jánosnak (Érsekvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet).

Címkék: Széchenyi kártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)