Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2014. Július 17. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Százmilliós viharkár Mátrakeresztesen

Százmilliós viharkár Mátrakeresztesen

Vélhetően több mint százmillió forintos kárt okozott Mátrakeresztesen a vasárnap éjszaka hirtelen lezúduló nagy eső.

A településre két óra alatt 83 milliméter csapadékvíz hullott, ráadásul két hullámban jégverés is érkezett. A villámárvíz több helyen lebontotta a patakmeder falát védő, úgynevezett gabionfalat. A nagy teherbírású, kővel megrakott acélháló egységeket a nagy erővel lezúduló víz a Kövicses patak falán húsz méteren bontotta meg, és több méteren a partfal is beszakadt. A medréből kilépő víz a Kékesi út több ingatlanát is elöntötte, ezért a város polgármestere vasárnap este tíz órakor elrendelte a helyi vízkárvédelem rendkívüli fokozatát, és gondoskodott az önkormányzat a homokzsákos védekezésről is.. Az özönvíz a Mátrába vezető utat ugyancsak megrongálta, de lakóépületekben nem tett kárt. A kárbecslés jelenleg is tart.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: viharkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe.

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.

2024. Július 27. 15:21, szombat | Helyi

Egyre népszerűbb az Airbnb – mit kell tudni, ha belevágnál? Jogi tanácsadás szállásadóknak!

Évről évre nő azoknak a külföldi turistáknak a száma, akik hazánkba látogatnak egy hosszabb vagy rövidebb vakáció erejéig. Sokan vannak, akik itt tartózkodásuk idejére