Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Július 17. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Százmilliós viharkár Mátrakeresztesen

Százmilliós viharkár Mátrakeresztesen

Vélhetően több mint százmillió forintos kárt okozott Mátrakeresztesen a vasárnap éjszaka hirtelen lezúduló nagy eső.

A településre két óra alatt 83 milliméter csapadékvíz hullott, ráadásul két hullámban jégverés is érkezett. A villámárvíz több helyen lebontotta a patakmeder falát védő, úgynevezett gabionfalat. A nagy teherbírású, kővel megrakott acélháló egységeket a nagy erővel lezúduló víz a Kövicses patak falán húsz méteren bontotta meg, és több méteren a partfal is beszakadt. A medréből kilépő víz a Kékesi út több ingatlanát is elöntötte, ezért a város polgármestere vasárnap este tíz órakor elrendelte a helyi vízkárvédelem rendkívüli fokozatát, és gondoskodott az önkormányzat a homokzsákos védekezésről is.. Az özönvíz a Mátrába vezető utat ugyancsak megrongálta, de lakóépületekben nem tett kárt. A kárbecslés jelenleg is tart.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: viharkár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.

2024. Május 15. 07:59, szerda | Helyi

Idegen civilizációk nyomaira bukkanhattak a Tejútrendszerben

Hét olyan csillagot találtak, amelyeknek különös fényét természetes körülményekkel nehezebb megmagyarázni, mint azzal, hogy elkezdték hatalmas energiaközpontokká alakítani őket.