Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 27. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Százmillió forintos festmény érkezett Salgótarjánba

Százmillió forintos festmény érkezett Salgótarjánba

Csontváry Kosztka Tivadar Titokzatos sziget című alkotásával bővült a december közepétől Salgótarjánban látható időszaki kiállítás.

A százmillió forintra becsült kép Gulácsy Nő virággal című képének helyére kerül – közölte Shah Gabriella, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum igazgatója az MTI-vel.
A Kovács Gábor magángyűjteményéből származó több mint harminc, Salgótarjánban látható festmény a 19. századi, európai léptékű magyar festőművészek munkáin keresztül a modern festészet születésébe nyújt bepillantást - közölte a művészettörténész múzeumigazgató, Shah Gabriella. Hozzátette: március 22-ig láthatja a közönség a gyűjteményben szereplő festményeket, mások mellett Munkácsy Mihály, Benczúr Gyula, id. Markó Károly, Barabás Miklós, Székely Bertalan, Lotz Károly, Mednyánszky László és Gulácsy Lajos festményeit a nógrádi megyeszékhely múzeumában. A Csontváry-képnek valójában főszerepet szántak a tárlaton, ugyanis Csontváry a gácsi patikája megvásárlását követően Nógrád megye szellemi életének fontos alakjává vált. A Titokzatos sziget azonban a nyitásra még nem állt rendelkezésükre.
A magyar festők tárlata nagy népszerűségnek örvend, a decemberi nyitás óta jelentősen nőtt a múzeumlátogató turisták és iskolás-csoportok száma Salgótarjánban.

Legfrissebb híreink

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 20:40, kedd | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.