Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. November 23. 07:51, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Százezreket kímélhet meg a jövedelemadó-bevallás reformja

Százezreket kímélhet meg a jövedelemadó-bevallás reformja

Százezreket kímélhet meg az Országgyűlés által a napokban elfogadott törvénymosósítás, amelynek nyomán jövőre másfél millió adófizető helyett a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) készítheti el az adóbevallást

- közölte hétfői számában a Magyar Idők. Kis Péter Andrásra, a NAV szóvivőjére hivatkozva azt írták, több mint nyolcszázezer polgár rontotta el idén a bevallását, sokan pedig késve adták le a nyomtatványokat.

Kis Péter András a lap érdeklődésére elmondta: még ősszel is érkeztek 2014-es nyomtatványok a szervezethez, összességében százezres nagyságrendű lehet azok tábora, akik figyelmen kívül hagyták a törvényben rögzített május 20-ai dátumot.

Százból átlagosan öt késlekedőt büntetett meg a hatóság az idén, rendszerint olyanokat, akik többszöri felszólítás után sem készítették el bevallásukat. Egy-egy érintettnek általában húszezer forintos büntetést kellett megfizetnie. Az időben bevallók esetében 840 ezer levelet küldött ki a hatóság hibás nyomtatvány leadása miatt.

A szóvivő elmondta: a napokban elfogadott törvénymosósítás a következő esztendőben teljesedik ki, 2017-ben - és azt követően is - akár három és fél millió magánszemélytől veheti át az adminisztrációt a NAV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára