Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2014. December 12. 12:03, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Számlagyárat számolt fel a NAV Tatabányán

Számlagyárat számolt fel a NAV Tatabányán

Tatabányai számlagyárat számoltak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) közép-dunántúli pénzügyi nyomozói, az érintett cégek 110 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

H. Göblyös Rita közleménye szerint a Komárom-Esztergom megyei cégláncolat fiktív számlákat bocsátott ki. Az ügyben 43 olyan társaság érintett, amely számlát vásárolt a számlagyártól, így jogtalanul csökkentette a befizetendő áfáját. Volt olyan gazdasági társaság is, amely a fiktív számlát munkahelyteremtő támogatás igénybevételéhez használta fel. A NAV munkatársai több mint hetven helyszínen tartottak házkutatásokat, könyvelési bizonylatokat és fiktív számlákat foglaltak le. Huszonnégy millió forint értékben ingatlant, gépkocsikat, ékszereket, befektetési aranyat, ezüstöt és készpénzt zároltak. A számlagyárat irányító elkövetőket és a könyvelőt előzetes letartóztatásba helyezte a Tatabányai Járási Bíróság. A gyanúsítottaknak költségvetési csalás bűntett miatt kell felelniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.